Nuorisovaalien ehdokkaat suoraan valtuustoon ilman vaaleja

KAARINA.

Kaarinan nuorisovaltuustoon valittiin kaikki 16 ehdolle asettunutta nuorta suoraan ilman vaaleja. Kaarinan kaupunginhallitus päätti asiasta 29. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan.

Päätös perusteltiin sillä, että nuorisovaltuuston koko on 15 valtuutettua, jolloin vain yksi ehdokas olisi jäänyt valtuuston ulkopuolelle. Myöskään toimintasääntö siitä, että jokaisesta yhtenäiskoulusta ja Kaarinan lukiosta valitaan kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta, ei täyttynyt, sillä esimerkiksi yksikään lukiolainen ei ollut asettunut ehdolle. Tilanteen takia arvioitiin, ettei nuorisovaltuustovaaleja kannata järjestää vaan valita valtuustoon suoraan ehdokkaaksi asettuneet.

Uudet valtuutetut aloittavat kaksivuotisen kautensa nuorisovaltuustossa 1. kesäkuuta.

Liisa Kallio