Mynämäessä palataan lähiopetukseen 12.4.

MYNÄMÄKI. Mynämäen kunnan toiminnoissa Lounais-Suomen aluehallintoviraston 31.3. antama päätös ja Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän 6.4. kirjatut suositukset tarkoittavat opetustoimen osalta sitä, että Mynämäen perusopetuksen 7. – 9. luokkien oppilaat sekä Mynämäen lukio palaavat lähiopetukseen maanantaista 12. huhtikuuta alkaen. Toiminnassa huomioidaan hygienia- ja turvallisuusohjeistukset.

Maskisuositusta jatketaan perusopetuksen vuosiluokille 3–9 ja lukiolaisille 25.4. asti. Myös perusopetuksen, mukaan luettuna esiopetus ja vuosiluokat 1–9, koulukuljetusten aikainen maskisuositus jatkuu 25.4. asti. Kunta tarjoaa maskit edelle mainituille ryhmille ja maskien jakelusta tiedotetaan oppilaan koulusta erikseen.

Huoltajia, oppilaita ja henkilökuntaa on tiedotettu asiasta Wilman kautta.

Tiistaina 6.4. kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suositti, että yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset palaavat maanantaista 12.4. alkaen hybridimallin tai kokonaan lähiopetukseen kunnan tartuntatilanteen sen salliessa.

Varsinais-Suomi on edelleen koronaviruspandemian leviämisvaiheessa, mikä tarkoittaa sitä, että koronan ilmaantuvuusluku sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon seurantajaksolla on nyt 194,7. Pääsiäisen vaikutusta koronatilanteeseen tarkastellaan ensi viikolla.

Katariina Mäkinen-Önsoy