Millaista taidetta haluaisit Turkuun?

Kysely auki 18.4. asti

TAIDE. Turun museokeskuksen vetämä Turun julkisen taiteen ohjelmatyö käynnistyi loppuvuodesta 2020, ja ohjelman on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Kevään aikana ovat vuorossa eri toimijoille suunnatut työpajat ja parhaillaan Kerro kantasi -palvelussa avoinna oleva kysely, joka on suunnattu kaikille kaupunkilaisille ja kaupunginosayhdistyksille.

Millaista taidetta haluaisit Turkuun? -kyselyn avulla kartoitetaan kaupunkilaisten näkemyksiä ja toiveita, jotka liittyvät eri puolilla kaupunkia esillä oleviin pysyviin ja määräaikaisiin teoksiin sekä taidetapahtumiin.

Kyselyn sekä myöhemmin keväällä taiteen ammattilaisille ja kaupungin työntekijöille järjestettävien työpajojen kautta etsitään suuntaa taidetta ja kaupunkitilaa koskeviin suuriin linjauksiin ja tulevaisuuden tavoitteisiin. Kyselyyn voi vastata 18.4. asti.

Julkisen taiteen kannatus on vahvalla pohjalla. Taiteen edistämiskeskuksen syksyllä 2020 tilaaman kyselytutkimuksen mukaan noin 72 % suomalaisista haluaa nähdä taidetta arkiympäristössään, kuten asuinalueellaan, kirjastoissa sekä opiskelu- ja työpaikoillaan. Turussa julkisen taiteen kannatus on vielä suurempaa: turkulaisista 79 % haluaa nähdä taidetta omassa arkiympäristössään.

Turun julkisen taiteen ohjelmassa muotoillaan yhtenäinen toimintamalli julkisen taiteen päätöksentekoon, hankintaan ja kaupungin sisäisiin toimintatapoihin. Ohjelmatyön yhteydessä ehdotetaan lisäksi poikkihallinnollisen julkisen taiteen ohjausryhmän perustamista Turkuun, jonka tehtävänä on muun muassa ehdottaa uusia julkisen taiteen kohteita, tekemään päätöksiä ja antamaan lausuntoja taidetta koskevista suuremmista lupahakemuksista.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!