Kevätkunnostus ja kynttilälyhtyjen poisto alkamassa Raision hautausmaalla

Raision kirkon keväinen hautausmaa. Kuva: Timo Jakonen.

Kesä lähestyy ja kynttilälyhtykausi päättymässä. Seurakunnat muistuttavat omaisia, että on aika poistaa kynttilälyhdyt haudoilta osana kevätkunnostusta.

SEURAKUNTA. Raision hautausmaan kevätkunnostus ja kesähoitokausi ovat alkamassa. Raision seurakunta muistuttaa jälleen, että omaisten tulee tuttuun tapaan viimeistään heti äitienpäivän jälkeen poistaa haudoille tuodut kynttilälyhdyt kesän ajaksi ja moni on tämän jo tehnytkin.

Noutamatta jääneet lyhdyt tullaan hautausmaan kevätkunnostuksen yhteydessä poistamaan ja siirtämään kierrätykseen. Lyhtytelineiden poistaminen edesauttaa ylläpitämään siisteyttä ja turvallisuutta hautausmaalla kesähoitokauden aikana.

Raision seurakunta tarjoaa maksuttoman hautojen hoitopalvelun koskien hautojen nurmikoita, Ikirauhan kallioiden kasvillisuutta ja muita hautausmaan alueita. Lyhtyjen poisto helpottaa tätä työtä ja lisää työturvallisuutta. Lisäksi lyhtyjen käyttöikä pitenee omaisten noutaessa ne säilöön kesän ajaksi. Lyhdyt voi tuoda takaisin jälleen syksyllä pyhäinpäivän aikoihin uuden kynttilälyhtykauden alkaessa.

Turun Seutusanomat