Turun Uudenmaankadulla käynnistyvät viemäri- ja vesijohtotyöt

TURKU. Turun liikennekeskus tiedottaa, että Uudenmaankadun ja Aninkaistenkadun vesijohtourakka on edennyt Uudenmaankadun ja Vähä Hämeenkadun risteykseen. Työ saatiin valmiiksi Aninkaistenkadun osalta joulukuussa 2020.

Työmaan kohdalta suljetaan Uudenmaankadulla vasen ajokaista molemmista ajosuunnista. Ajalla 23.–31. maaliskuuta Uudenmaankadun ja Vähä Hämeenkadun risteyksen kohdalla myös oikeanpuolinen ajokaista on suljettu keskustan suuntaan ajettaessa. Liikenne ohjataan kulkemaan bussikaistan kautta. Oikea ajokaista on pois käytöstä päivittäin kello 9–15. Työajan ulkopuolella kaista on käytössä.

Työn arvioidaan aiheuttavan merkittävää liikennehaittaa molemmissa ajosuunnissa. Paikalla on liikenneopasteet ja työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Työ on osa laajempaa vesijohdon saneerausta Aninkaistenkadulla ja Uudenmaankadulla Yliopistonkadun ja Sirkkalankadun välillä. Kokonaisuudessaan saneerauksen arvioidaan valmistuvan 1. lokakuuta vuonna 2021.

Vesijohdon asennus ja kaivuutyöt vaikuttavat työn edetessä liikennejärjestelyihin päivittäin Uudenmaankadulla molemmista ajosuunnista ajettaessa. Autoilijoiden kehotetaan käyttävän muita ajoreittejä mahdollisuuksien mukaan.

Turun Seutusanomat