Turun Tiedepuistossa avaa virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn osaamiskeskus

Futuristic Interactive Technologies (FIT) Turku Competence Centren avajaisia juhlitaan perjantaina 5. maaliskuuta, TechTurku-viikon avauspäivänä. Kuva: Turun Ammattikorkeakoulu/FIT Turku.

TURKU. Virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja tekoälyn tutkimukseen keskittyvä FIT Turku -osaamiskeskus avataan Turun Tiedepuistossa perjantaina 5. maaliskuuta. FIT (Futuristic Interactive Technologies) Turku on yritysten, tutkimuslaitosten ja julkisen sektorin yhteinen tutkimusympäristö, jota ylläpitää Turun ammattikorkeakoulu.

FIT Turku tarjoaa virtuaalisia koulutus- ja elämysratkaisuja sekä palveluja virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden sovellusten kehittämiseen, käytettävyyteen sekä niiden vaikuttavuuden arviointiin.

Osaamiskeskuksen avajaiset järjestetään virtuaalisesti rakennetussa messukeskuksessa, johon pääsee sisään omalla avatar-hahmolla.

Virtuaalinen messukeskus on kuin mikä tahansa messukeskus: sieltä löytyy erilaisia tapahtuma-alueita, messuständejä ja auditorio. Erona perinteiseen tapahtumaan on, että osallistuminen onnistuu vaikka omalta kotisohvalta.

Avajaispäivän teemoina ovat muun muassa virtuaalitodellisuus meriteollisuudessa ja liiketaloudessa. Tapahtuma on kaikille avoin.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!