Turun lukioiden kuvataiteen diplominäyttelyyn tiukemmat kävijärajat

Turun Vanhan Suurtorin historiallisessa miljöössä sijaitsevassa Brinkkalan galleriassa pääsee tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin

Kuvataiteen lukiodiplomin tehtävävaihtoehdoista yksi oli tänä vuonna puu-teemainen. Kuvat: KATARIINA MÄKINEN-ÖNSOY.

Vapaapääsyisessä Brinkkalan galleriassa voi vierailla ilman ennakkovarausta. Maaliskuun edetessä kävijärajoitusta kiristetään enintään kuuteen henkilöön kerrallaan entisen kymmenen henkilön sijaan.

Brinkkalan galleriassa on esillä Turun lukioiden yhteinen diplominäyttely.

KUVATAIDE. Brinkkalan galleriassa on esillä Turun lukioiden yhteinen diplominäyttely, tämänhetkisen tiedon mukaan maaliskuun puoliväliin asti. Näyttely tarjoaa kattauksen Katedralskolanin, Luostarivuoren Lyseon lukion, Puolalanmäen lukion ja Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion opiskelijoiden kuvataiteen oppiaineen töistä.

Kuvataiteen lukiodiplomin tehtävävaihtoehtoja oli kuusi. Eliöt, oliot -tehtävässä tutkittiin ihmisen roolia osana eliökuntaa ja ekosysteemiä. Ihmeellinen raha -tehtävässä tavoitteena oli tutkia rahan merkityksiä. Puu-teemaisessa tehtävässä toteutettiin teos, jonka aiheena oli puu tai suunniteltiin teos, jossa käytetään puumateriaaleja. Tulevaisuuden yhteisissä tiloissa -tehtävässä tavoitteena oli suunnitella yhteinen tila tuotteena, palveluna tai rakennuksena. Odottamaton tekijä -tehtävässä tarkoituksena oli toteuttaa projekti, jonka toteutuksessa sattumalla on oma roolinsa. Kokoelma-tehtävässä käsiteltiin aihetta kokoelma.

Turun Vanhan Suurtorin historiallisessa miljöössä sijaitsevassa Brinkkalan galleriassa pääsee tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin.

Kuvataiteen lukiodiplomi muodostuu teoksesta sekä työskentelyprosessia, itsearviointia ja kuvataiteen tuntemusta kuvaavasta portfoliosta. Diplomi suoritetaan yhden kurssin aikana itsenäisesti vuorovaikutuksessa kuvataideopettajan kanssa.

Brinkkalan galleriaan otetaan jatkossa vastaan kuusi kävijää kerrallaan 10 kävijän sijaan. Tämän viikon aikana selviää, joudutaanko galleria sulkemaan kokonaan. Siihen asti kävijöitä pyydetään huomioimaan koronatilanteeseen liittyvät ohjeet turvaetäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Kävijöille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Paikan päällä on myös tarjolla suojakäsineitä, mikäli kävijä haluaa tutustua portfolioihin. Galleriaan ei pidä mennä, jos on flunssan oireita.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!