Sauvon palvelut esille -etäpalaverin toivotaan parantavan viestintää

Sauvo sai vapaa-ajanasukkailtaan neljä tähteä:

Vapaa-ajanasukkaiden toimikunnan puheenjohtajan Perttu Laaksosen mukaan toimikunnan tavoitteena on tehdä Sauvosta Suomen paras vapaa-ajan kunta. Kuva: PERTTU LAAKSONEN.

Vapaa-ajanasukkaiden toimikunta, Sauvon Yrittäjät ja Sauvon kunta järjestävät tiiviin ja rennon webinaarin paikallisten palveluesittelyjen parissa. 

SAUVO. Sauvossa tehdään parhaillaan töitä vapaa-aikaansa kunnassa viettävien viihtyvyyden takaamiseksi. Tuumasta toimeen ryhtynyt Vapaa-ajanasukkaiden toimikunta (ent. mökkiläistoimikunta) järjestää torstaina 11. maaliskuuta kello 18–20 webinaarin, jossa paikallisten yritysten ja yhdistysten on mahdollista esitellä palveluitaan.

Vapaa-ajanasukkaiden toimikunnan puheenjohtaja Perttu Laaksonen kertoo, että etäpalaverien tarkoituksena on tehdä kunnan, yritysten ja yhdistysten palveluita tutuksi Sauvossa vapaa-aikaansa viettäville ihmisille.
– Viime kesänä tekemämme tutkimuksen mukaan yleisesti Sauvoon oltiin niin tyytyväisiä, että se sijoitettiin tähtiasteikolla neljän tähden paikaksi viettää vapaa-aikaa.
– Myönteisinä asioina vastauksissa nousivat esiin erityisesti kunnan luontoarvot sekä yhteisöllinen tunnelma, lisää Laaksonen.

Viihtyisästäkin kunnasta löytyy aina kehityskohteita, niin kuin myös kesällä toteutettu kysely osoitti. Kehitystoiveisiin pyritään vastaamaan nyt:
– Selkeinä kehityskohteina vastauksiin oli merkitty viestintä ja tiedonsaanti eri palveluista Sauvossa. Vapaa-aikaansa täällä viettävät kaipasivat erityisesti lisää informaatiota paikallisista yrityksistä ja palveluista, Perttu Laaksonen sanoo.

Kyselyyn tulleet yli 130 vastausta kertoivat mielenkiintoisia seikkoja nykyajan vapaa-ajanviettotavoista.

– Jos aiemmin vapaa-ajanasukkaat viihtyivät omissa oloissaan mökeillään rentoutuen, näyttää siltä, että tänä päivänä yhä useampi kaipaa tekemistä ja toiminnallisuutta myös loma-aikanaan, Laaksonen toteaa.

Laaksosen mukaan muuttuneisiin vapaa-ajanviettotapoihin vaikuttavat monet asiat.
– Vapaa-ajanasuntojen käyttöaste nousee, kun niissä vietetään aikaa myös kesän ulkopuolella. Tämä poikkeuksellinen aika on myös vauhdittanut etätöiden suosimista, joka on ollut kasvavana trendinä viimeiset kymmenen vuotta. Ja etänä töitä voi tehdä ihan missä vain, vaikka sitten mökillä.

Tulevan etäpalaverin keskustelua johtaa Perttu Laaksonen yhdessä Sauvon Yrittäjien Sanna Katajaisen kanssa. Mukana on myös Sauvon kunnan sivistysjohtaja Elli Sainio. Rennon, tuttavallisen ja tiiviin tilaisuuden aikana käydään läpi iso joukko sauvolaisia palveluja. Webinaari-ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä tiistaihin 9.3. asti Sauvon kunnan nettisivulla.

Paikallisessa yhteistyössä on itua: Sauvon Yrittäjien julkaisemaa Sauvo palvelee -opasta nimittäin uudistetaan keväällä, samoin päivityksen alla on Sauvon kunnan nettisivu.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!