Kuntavaalit siirtyvät kesäkuulle

Aluevaalien ennakkoäänestysinto laski viikonloppuna.

KUNTAVAALIT

Kuntavaaleja esitetään siirrettäväksi huhtikuulta kesäkuulle. Uusi varsinainen äänestyspäivä on esityksen mukaisesti 13. kesäkuuta. Ennakkoäänestysaikaa pidennetään kahteen viikkoon, jotta mahdollisuudet turvalliseen äänestämiseen paranevat. Hallitus tekee asiaa koskevan esityksen oikeusministeriön valmistelusta. Kuntavaalien siirrosta päättää eduskunta.

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit ovat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (rkp.) kutsusta keskustelleet kuntavaalien ajankohdasta. Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti kokouksessa kuntavaalien siirtoa kesäkuulle. Perussuomalaiset vastustivat siirtoa.

Siirron syynä on nopeasti pahentunut koronatilanne, jonka vuoksi huhtikuun vaalien terveysturvallisuus voi vaarantua.