Lemun Lounatuulen päiväkotiin perustetaan luontoryhmä

Haku toimintakauden 2021–2022 alussa aloittavaan luontoryhmään on nyt käynnissä

Lounatuulen päiväkoti Lemussa.

MASKU. Maskun Lemun kunnanosassa sijaitsevan Lounatuulen päiväkodin metsäpihalle valmistuu kevään aikana kota, johon toimintakauden 2021–2022 alussa perustetaan luontoryhmä osana päiväkodin toimintaa. Luontoryhmässä toteutetaan varhaiskasvatusta päivittäin ympäri vuoden ulkoillen, metsää ja lähiympäristöä hyödyntäen sekä luontopedagogiikkaa toiminnassa korostaen.

Tukipisteenä luontoryhmällä ovat kodan lisäksi päiväkodin sekä Kaislakodin tilat, joissa käytössä ovat muun muassa vessat ja kuivauskaapit. Muut arjen toiminnot kuten ruokailut, lepohetket ja sisätoiminta järjestetään pääasiassa kodassa. Kodassa toimii 4–5-vuotiaiden ryhmä, jossa on enintään 14 lasta. Luontoryhmä liittyy Suomen Ladun Luonnossa kotonaan -ohjelmaan ja ryhmän henkilökunta koulutetaan tuon ohjelman mukaisesti. Luontoryhmässä lapsella tulee olla ulkona jatkuvaan oleskeluun sopivan vaatetus.

Haku luontoryhmään on käynnissä parhaillaan: Vanhemmat hakevat lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa luontoryhmään 31. maaliskuuta mennessä yleisen varhaiskasvatuksen haun yhteydessä ja nykyiset varhaiskasvatuksen asiakkaat voivat jättää siirtohakemuksen samaan päivämäärään mennessä.

Turun Seutusanomat

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!