Kiireetöntä hoitoa joudutaan rajaamaan Turussa – Runosmäen terveysaseman henkilöstö kahdeksi viikoksi koronatyöhön

Koronavirus aiheuttaa muutoksia terveydenhuollon toiminnoissa. Lähde: Pixabay.

TERVEYDENHUOLTO

Koronaepidemia on vaikeutunut Turussa merkittävästi. Koronatartunnat ovat rajussa nousussa ja tartuntamäärien kasvun vaikutukset näkyvät jo selvästi terveydenhuollon palveluissa. Tartuntojen jäljitystyö, koronarokotukset, koronapotilaiden hoito ja terveysasemien infektiovastaanotot ovat tällä hetkellä niitä kriittisiä toimintoja, jotka on turvattava epidemiatilanteen vaikeutuessa. Tästä syystä Turun kaupungin hyvinvointitoimialalla on ryhdytty toimiin, jotta koronaan liittyvät kriittiset palvelut voidaan turvata.

Runosmäen terveysaseman henkilöstö siirretään kokonaisuudessaan kahdeksi viikoksi (19.3.–2.4.) kriittiseen koronatyöhön, mm. tartunnanjäljitystyöhön. Runosmäen terveysaseman kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat ohjataan perjantaista 19.3. alkaen kahden viikon ajaksi Kirkkotien ja Keskustan terveysasemille sekä Tyks Akuuttiin. Aikavälille 19.3.–2.4. varatut kiireettömät vastaanottoajat pyritään siirtämään noin kuukaudella eteenpäin. Asiakkaisiin ollaan yhteydessä aikojen siirtämisestä.

– Turun koronatilanne muuttuu koko ajan huonommaksi. Tartuntoja tulee päivittäin niin paljon, että emme saa enää koronaan liittyviä kriittisiä terveydenhuollon toimia turvattua muutoin kuin siirtämällä omaa henkilökuntaamme koronatyöhön sen lisäksi, että rekrytoimme koko ajan lisää työntekijöitä. Jäljitystyö ja rokotukset ovat tällä hetkellä niitä asioita, jotka meidän on pakko turvata, toimialajohtaja Riitta Liuksa sanoo.

Runosmäen terveysaseman kiinteistössä toimivat neuvola, suun terveydenhuolto ja kotihoito palvelevat normaalisti. Opetusterveysasema palvelee myös normaalisti Mullintien lähipalvelupisteessä.