Varissuolla on paljon palveluita

Varissuon Apteekki muutti joulukuussa liikekeskuksen toiseen kerrokseen.

 

Varissuolla on tarjolla erittäin monipuolisesti palveluita. Liikekeskuksessa on monien erilaisten kauppojen ja ravintoloiden lisäksi kirjasto ja terveysasema. Kioskista saa Postin palveluita. Myös Varissuon Apteekki on muuttanut nyt liikekeskukseen. Liikekeskuksessa on myös kuntosali, ompelimo ja parturi-kampaamoita. Suutari ja autokoulu ovat myös liikekeskuksessa.

Koronatilanne on vaikuttanut valitettavasti joihinkin palveluihin. Varissuon Palvelupiste on  toistaiseksi suljettu.  Palvelupisteessä on tavallisesti paikalla sosiaalihuollon ammattilainen, joka neuvoo sosiaalipalveluissa. Koronan vuoksi palvelupiste on kuitenkin suljettu. Sosiaalihuollon asioissa kannattaa nyt soittaa Sosiaalityön alkupalveluiden numeroon (02 262 5001 ).

Kelan palvelut ovat poistuneet Varissuolta jo vuonna 2018, mutta Kelan asioita voi hoitaa myös Kauppakeskus Skanssissa. Siellä on asiointipiste Monitori, jossa saa Kelan palveluiden lisäksi hoidettua mm. Fölin linja-autokorttien ja liikuntakorttien latauksen. Skanssiin on Varissuolta hyvät bussiyhteydet.

Nuorille on toimintaa koronasta huolimatta. Varissuon nuorisotalo on auki neljänä päivänä viikossa.

Varissuon kirjaston alakerrassa toimii Yhdessä-yhdistys. Yhdistys järjestää joka arkipäivä ilmaista toimintaa. Tarjolla on mm. suomen, englannin, arabian ja espanjan kielen oppimista. Perjantaisin saa apua tietokoneongelmiin ja aikuisopiskelijoille on tarjolla apua kotitehtäviin.

Työttömille palveluja tarjoaa Majanummen toimitalolla toimiva Varissuon Työ ja Toiminta -yhdistys. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen kuntouttavaa työtoimintaa. Muita palveluita ovat esimerkiksi edullinen lounas ja ruoka-apu, korjausompelu sekä pyöräkorjaamo. Majanummen toimitalolla on myös erilaisia kerhoja, sekä kirpputori.