Karunalaiselle Leena Teräsvasaralle tunnustusta seuratyöstä

Karunan Urheilijat liikuttaa kaikenikäisiä

Sauvon vuoden 2020 seuratyöntekijänä palkittu teräsleidi Leena Teräsvasara hiihtoladulla Karunan maisemissa. Kuva: Seppo Teräsvasara.

Pitkäjänteinen ja vastuullinen toiminta toi Karunan Urheilijat ry:n sihteerille Leena Teräsvasaralle Sauvon Vuoden Seuratyöntekijä 2020 -palkinnon.

SAUVO. Sauvon kunnan sivistyslautakunta osoitti Vuoden Seuratyöntekijä 2020 -palkinnon Karunan Urheilijat ry:n Leena Teräsvasaralle. Tunnustus julkistettiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa 31. tammikuuta.

Seutusanomien helmikuun alussa hiihtolenkillään tavoittama Teräsvasara on otettu huomionosoituksesta.
– Poikkeuksellisen tilanteen johdosta Urheilugaalan järjestäjä Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry (LiikU) ilmoitti toimittavansa palkinnon minulle myöhemmin. Palkitsemisgaalakin kun toteutettiin livekatsomon kautta virtuaalisesti.

Karunan Urheilijoiden johtokunnassa Teräsvasara on toiminut vuodesta 1989.

– Johtokunnassa aloitin Karunan Urheilijat ry:n perustajajäseniin kuuluneen isäni jalanjäljissä. Olin muuten seuran historian ensimmäinen nainen johtokunnassa, pian 17 vuotta seuran sihteerinä toiminut Teräsvasara kertoo.

Palkinnon perusteluissa Leena Teräsvasaraa kiitellään monipuolisen toiminnan ideoimisesta ja kehittämisestä. Teräsvasara on paitsi aktiivinen liikkuja itse, hän myös innostaa muita liikunnallisen elämäntavan pariin.
– Karunan Urheilijat panostaa ihmisten liikuttamiseen matalalla kynnyksellä, tänä päivänä kuntourheilun muodossa, hän toteaa.

Seura järjestää eri ikäryhmille sopivia liikuntamahdollisuuksia sekä muuta yhteisöllisyyttä edistävää toimintaa, kuten esimerkiksi shakki- ja pingiskerhoja.
– Koronavirus on vaikuttanut toimintaamme huomattavasti viime kesästä alkaen. Kaikki yhteisölliset tilaisuudet piti peruuttaa. Ainoastaan pienemmät, selvästi alle 10 henkilön harrastajaryhmät, joissa ei ole vaihtuvuutta osallistujissa, ovat olleet toiminnassa, Teräsvasara sanoo.
– Joogat ja jumpat ovat olleet tauolla siis pian vuoden ajan. Avantouintiin saattoi osallistua hetken aikaa syksyllä, kun tilanne vaikutti paremmalta, kunnes toiminta jouduttiin jälleen lopettamaan. Nyt olemme laittaneet pystyyn lenkkiporukan sunnuntaiaamuihin, jolloin on mahdollisuus käyttää pukukoppeja ja pulahtaa avantoon, saunaa emme ole uskaltaneet vielä ottaa käyttöön, lisää Teräsvasara.

Kaiken kaikkiaan seurassa on 250 jäsentä, joihin lukeutuvat myös kannatusjäsenet.
– Jäsenten ansiosta pystymme ylläpitämään Sauvon kunnan omistamaa Kalliorannan nuorisotaloa ja seuran omistuksessa olevaa rantasaunaa sekä järjestämään toimintaa kaikenikäisille, Teräsvasara kiittelee.

Karunan Urheilijat täytti viime vuonna 70 vuotta, mutta juhlimaan ei tasakymmeniä päästy poikkeuksellisen tilanteen takia.

– Emme ole suunnitelleet juhlallisuuksia tällekään vuodelle, sillä juhlamieli on ollut hukassa. Pääasia on, että pääsisimme jatkamaan normaalia toimintaamme mahdollisimman pian, Teräsvasara toivoo.

Teräsvasaran mukaan ei auta muu kuin mennä päivä kerrallaan ja seurata tilanteen kehitystä.
– Helmikuun viimeiselle päivälle olimme kaavailleet koko perheen ulkoilupäivää Kalliorantaan, mutta sekin on vielä epävarmaa, miten saamme sen toteutettua.

Teräsvasara on iloinen, että talvi on ollut tänä vuonna suotuisa ulkoilua ajatellen.
– Latuja on paljon eripituisine hiihtoreitteineen. Ne ovat olleet isossa suosiossa niin karunalaisten kuin muidenkin keskuudessa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!