Paimion parantolan matkailullinen asema vahvistuu entisestään

Kotimaan matkailukartalta hyviä uutisia

Uusi Paimion parantola -säätiö aloittaa kesällä säännöllisen opastustoiminnan Paimion parantolassa, joka on avoinna kesäkuun alusta lähtien tiistaista sunnuntaihin. Seutusanomien kuva-arkisto / Ragip Önsoy.

Alvar Aalto -matkailureitin hakemus osaksi Euroopan neuvoston kulttuurireittejä etenee mahdolliseen sertifiointiin kevään aikana.

PAIMIO. Viime vuoden lopulla perustettu Paimion parantola -säätiö aloittaa kesällä säännöllisen opastustoiminnan. Parantola on avoinna kesäkuun alusta lähtien tiistaista sunnuntaihin. Rakennukseen avataan myös kahvila. Majoittuminen parantola-alueella on matkailijoille mahdollista todennäköisesti ensi vuoden talvesta alkaen.

Matkailuyhteistyö on edennyt tärkeään vaiheeseen, kun Alvar Aalto -säätiön ja Alvar Aalto -kaupunkien yhteishanke Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry -yhdistys on nyt aloittanut toimintansa. Yhdistys perustettiin heinäkuussa 2020.

– Yhdistyksen tavoitteena on kehittää matkailureitin toimintaa ja edistää matkailua Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin Euroopassa ja muualla maailmassa. Jäseniksi ovat tervetulleita kaikki yleisölle tavalla tai toisella saavutettavat kohteet ja palveluntarjoajat, kertoo kulttuurireittiyhdistyksen puheenjohtaja Heli Leinonkoski.

Matkailureitti Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design kattaa yli 60 arkkitehtuurikohdetta 27 kaupungissa viidessä eri maassa, Suomessa, Saksassa, Virossa, Italiassa ja Ranskassa. Euroopan neuvoston kulttuurireittistatuksen hakemusprosessi etenee auditoinnin kautta mahdolliseen sertifiointiin keväällä 2021.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!