Liigadebytantti Loisto runkosarjan neljänneksi

Loisto pelasi ensimmäisellä liigakaudellaan runkosarjan neljänneksi. Kuva: FBC Loisto.

SALIBANDY

Turkulaisista naisten salibandyn liigajoukkueista liiganousija FBC Loisto veti runkosarjassa pidemmän korren. Loiston naiset sijoittuivat runkosarjassa neljänneksi ja varmistivat näin paikkansa kahdeksan parhaan pudotuspeleissä. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut Turun Palloseura joutuu vielä pelaamaan pudotuspelikarsinnat B-lohkossa toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. 13. helmikuuta päättyvästä B-lohkosta Tepsin vastustajaksi on tulossa joko SaiPa Lappeenrannasta tai Pirkkalan Pirkat.

Salibandyn liiga eli nykyiseltä nimeltään F-liiga on sarjajärjestelmältään harvinaisen hämmentävä. Ensin joukkueet pelaavat kahdessa eri lohkossa, joihin jaetaan joukkueet edellisen kauden menestyksen perusteella. Runkosarjojen jälkeen A-lohkon kolme parasta pelaavat keskinäisen sijoitussarjan sekä sijoille 4-6 sijoittuneet oman sijoitussarjansa. Seitsemäs ja kahdeksas pelaavat pudotuspelikarsinnat B-lohkon kahta parasta vastaan.

Näiden jatkopelien jälkeen vasta päästään pudotuspeleihin. Kolmen parhaan joukkueen sijoitussarjan joukkueet valitsevat omat pudotuspelivastustajansa paremmuusjärjestyksessä. Alemman sijoitussarjan parhaalle jää pudotuspelivastustajaksi se joukkue, jota valitsemaan päässeet joukkueet eivät halunneet kohdata.

Siitä eteenpäin pudotuspelit onneksi etenevät normaaliin tapaan.

Runkosarjan viimeisissä otteluissaan turkulaisjoukkueilla oli eri suunta. Loisto voitti maalein 10-5 runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Porvoon Salibandyseuran. Voitollaan Loisto alleviivasi vahvaa virettään, sillä edellisessä ottelussaan Loiston naiset peittosivat runkosarjan kakkosen, oululaisen SS Rankat Ankat.

Tepsi puolestaan hävisi kotonaan tamperelaiselle KooVeelle maalein 3-5. Tappio oli TPS:lle neljäs peräkkäinen, edellinen voitto tuli jatkoajalla Loistoa vastaan 10. tammikuuta.

Voitollaan KooVee varmisti paikkansa runkosarjan kuudentena neljä pistettä Tepsin edellä.