Ennakkosuosikki VaLePa kesti Loimun uhittelut

Raision Loimun kausi päättyi vierastappioon Kokkolassa.

LENTOPALLO

Raision Loimu matkusti tiistaina ensimmäiseen lentopallon Mestaruusliigan vierasotteluunsa sitten marraskuun 25. päivän. Nuori Loimu esiintyi Vexve Areenalla tuoreen Suomen Cupin mestarin vieraana miehekkäästi, mutta joutui lopulta taipumaan 3-1 (24-26, 25-14, 25-22, 25-16) tappioon. Voitto oli VaLePalle 12. peräkkäinen ja vastaavasti Loimulle 7. peräkkäinen tappio.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä. Loimun tahtipuikkoa heilutti entistä seuraansa kurittanut Elviss Krastins. Pieni tahra Elviksen hyvään erään oli syöttö verkon ali, jonka turvin VaLePa nousi rinnalle ja Eetu Mäen hyökkäyksen torjumalla ensimmäisenä eräpalloonkin. Loimu ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi kahdella Mäen peräkkäisellä ässällä avauserän voittoon.

Ottelun toinen erä oli isäntien heti ensimmäisistä palloista alkaen. Loimun ainoita valopilkkuja toisessa erässä oli vaihdosta irti päässyt Sebastian Pozo Hernandez.

Kolmannenkin erän VaLePa aloitti vahvasti, mutta Loimu nousi rinnalle erän puolivälissä.  VaLePa pääsi syöttämään ensimmäistä eräpalloaan tilanteessa 24-20, mutta Loimu ei antautunut, vaan tuplavaihdossa kentälle päässeen Tomi Saarisen johdolla Loimu vei pari seuraavaa pistettä. Loppukiri jäi kuitenkin vähän vajaaksi ja VaLePan Sakari Mäkinen hyökkäsi isäntien aikalisän jälkeen erän viimeisen pisteen.

Neljännessä erässä Loimu nousi erän puolivälissä tuplavaihdon siivittämänä jo lähes iholle, mutta muutamien Loimu-virheiden kautta VaLePa otti rutiinillaan johtoaseman, joka piti erän ja ottelun loppuun asti.

Loimun pelaaminen oli tappiosta huolimatta lupauksia antavaa. Nuori joukkue on selvästi hitsautunut entistä paremmin yhteen ja tulevaisuuden lupaukset ottavat kehitysaskeleita isoin harppauksin. Loimun paras pistemies oli Elviss Krastins, joka teki 14 pistettä. Sebastian Pozo Hernandez teki vain yhden pisteen vähemmän. Nuorista keskitorjujista Eetu Mäki teki 6 ja Aleksej Zhbankov 5 pistettä. Ottelun suurimman pistepotin (16) kokosi VaLePan hakkuri Aaro Nikula.

Loimun seuraavat ottelut isketään kotikentällä Raisiossa 18. ja 19.2., mutta nämäkin joudutaan pelaamaan jo valitettavan tuttuun tapaan tyhjille katsomoille.