Leivo iloa ikäihmisille -kampanja ilahduttaa herkkusuita

Varaslähtö ystävänpäivään: Turun Siskot ja Simot toimittivat 11. helmikuuta Villan loihtimat herkut Turun Seudun Omaishoitajat ry:n tuparyhmäläisille kotioville saakka. Laitilassa vapaaehtoisten valmistamat leivonnaiset toimitettiin Kaukolankotiin, Koivukotoon ja Laitilan Terveyskotiin.

Turussa otettiin varaslähtö ystävänpäivään Kotikunnaan päiväpaikka Villassa. Ahkerien vapaaehtoisten leipojien kakut ja aiemmin lahjoitettavaksi tulleet mietelmiä sisältävät kortit toimitettiin 11.2. Turun Seudun Omaishoitajat ry:n tuparyhmäläisille kotiovelle saakka. Kuva: Turun Siskot ja Simot.

SENIORIT. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ry järjesti 25.1.–12.2. Leivo iloa ikäihmisille -tempauksen, joka koostui samanaikaisista leivontatalkoista lähes 20 kunnassa ympäri maan. Vapaaehtoisten leipojien valmistamat leivonnaiset vievät 14.2. ystävänpäivän riemua palvelutaloissa asuville ikäihmisille, joille kasvokkaiset kohtaamiset eivät rajoitusten vuoksi onnistu.

Kuva: Turun Siskot ja Simot.

Leivo iloa ikäihmisille -kampanja toteutettiin vallitseva tilanne huomioiden Turussa niin, että Turun Siskot ja Simot haastoi kampanjaan Sippe-projektin sekä Kotikunnaan päiväpaikka Villan. Mukaan lähti myös Turun yliopiston kaksi opiskelijaa, jotka askartelivat pop up -vapaaehtoisina kakkujen kylkeen mietelauseita sisältävät kortit.

Siskot ja Simot toimittivat Villan loihtimat herkut Turun Seudun Omaishoitajat ry:n tuparyhmäläisille kotioville saakka. Herkkujen vastaanottajat kokoontuivat yhdessä vielä herkkuteemaisille Sippe-nettikutsuille.

Turussa Siskot ja Simot toiminta on yhteistyössä Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen kanssa.

Kuva: Turun Siskot ja Simot.

– Tarkoituksena on tarjota kaikille avoimia ja erilaisia matalan kynnyksen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia, joihin voi osallistua ilman sitoutumista eli pop up -tyyppisesti. Tämä keikkailu sopii myös sitoutumiskammoisille, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen projektisuunnittelija Satu Järvenpää kertoo.
– Koska valtakunnallinen leivontakampanja Turussa oli koronan takia toteutettu vähän eri tavalla, niin järjestimme samaa aikaa myös Kamera- ja runokaveri -kampanjan, johon sai osallistua kuka tahansa. Saimmekin mukavasti runoja ja kuvia, joista tehtiin kooste eri palvelutalojen infoTV:ltä ja tietokoneilta katsottavaksi. Tämä ystävänpäivätervehdys oli mukava tuulahdus talojen ulkopuolelta, kaikilla kun ei ole mahdollisuutta mennä kävelylle esimerkiksi metsään, Järvenpää lisää.

Laitilan Kaukolankodin Johanna Lepänlehvä kertoo paikallisen tempauksen onnistuneen heilläkin hienosti.

Laitilassa Leivo iloa ikäihmisille -kampanjan vapaaehtoiset valmistivat leivonnaisia, jotka toimitettiin Laitilan kunnan ympärivuorokautisen asumisen yksiköihin viime viikolla. Kuva: Laitilan Kaukolankoti.

– Leivonnaiset toimitettiin Kaukolankotiin, Koivukotoon ja Laitilan Terveyskotiin, jotka ovat ympärivuorokautisen asumisen yksiköitä. Lisäksi Pähkinäpensaan ja Apilaniityn päiväkodit olivat tehneet riemastuttavia ystävänpäiväkortteja, joita riitti edellä mainittujen yksiköiden lisäksi Laitilan kotihoitoon, Lepänlehvä sanoo.

– Asukkaat ja asiakkaat ottivat ilomielin terveiset vastaan ja päiväkodista kerrottiin lasten olevan innoissaan aina kun saavat tehdä kortteja ikäihmisille. On aina niin mukava välittää tällaisia muistamisia eteenpäin, hän jatkaa.

Lisäksi Lepänlehvä kiittelee Laitilan kirjastoa, joka oli leivonnaisten keräyspaikka, sekä kampanjan ideoinutta Siskot ja Simot ry:tä.

Pähkinäpensaan ja Apilaniityn päiväkodeissa syntyi kauniita ystävänpäiväkortteja, jotka liitettiin lähetyksiin. Kuva: Laitilan Kaukolankoti.

Leivo iloa ikäihmisille -kampanja järjestettiin Laitilan ja Turun lisäksi Raumalla, Helsingissä, Espoossa, Tuusulassa, Järvenpäässä, Harjavallassa, Hyvinkäällä, Imatralla, Keravalla, Lahdessa, Loviisassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Porvoossa, Jyväskylässä, Raumalla, Savonlinnassa ja Sipoossa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Juttua täydennetty 15.2. kello 10.35 Laitilan tempauksen osalta.

#leipomallalähemmäs #leivoiloa

Jaa juttu sosiaalisessa mediassa!