Lämmitysjärjestelmän uusiminen toisi lisäsäästöjä Majanummelle

Majanummen toimintakeskus sijaitsee Turun Varissuolla. Se on palvellut monitoimitalona vuodesta 2005.

Uusi lämmitysjärjestelmä tukisi myös Turun kaupungin päästötavoitteita.

TURKU.

Majanummen toimintakeskus Varissuolla tarvitsisi uuden lämmitysjärjestelmän. Toimintakeskus on vuokralla kaupungin tiloissa, ja tällä hetkellä keskus lämpenee vanhan öljykattilan voimin. Uusi lämmitysjärjestelmä voisi tuoda säästöjä Majanummelle. Varissuon yhdyskuntatyöryhmän entinen puheenjohtaja Alpo Lähteenmäki on ottanut asian puheeksi Turun kaupungin kanssa.

– Majanummen on tarpeellista päästä eroon vanhasta lämmitysjärjestelmästä. Koska tilavuokra on suuri, niin lämmitys olisi hyvä keino säästää kuluissa. Vanha kattila tuottaa myös kasvavia huoltokustannuksia. Lämmitysjärjestelmän uusiminen tukisi kaupungin päästötavoitteita, Lähteenmäki kertoo.

Lähteenmäellä on myös ehdotus uudesta lämmitysjärjestelmästä: vanhan öljykattilan sijaan lämpö olisi mahdollista saada Varissuon omasta biolämpölaitoksesta.

– Liikekeskuksen lähelle tulevasta lämpölinjasta ei ole montaa kymmentä metriä matkaa Majanummeen. Kaupunki voisi myös arvioida, että olisiko Majanummen hanke mahdollista kytkeä kaupungin energiasäästösopimuksen ESCO-hankkeeksi, hän sanoo.

Lähteenmäki kertoo olleensa asiasta yhteydessä Turun kaupunkiin. Asia on tilapalvelujen käsiteltävänä.

Majanummen toimintakeskuksella on monenlaista toimintaa: muun muassa ruokala, ompelukerho ja seniorikerho. Tiloissa toimivan Varissuon Työ ja toiminta -yhdistyksen kotisivujen mukaan ruokalassa asioi päivittäin 40–70 ihmistä. Alun perin samoissa tiloissa oli Majanummen koulu, mutta vuodesta 2005 tiloissa on toiminut toimintakeskus.

Lähteenmäen mukaan toimintakeskuksen merkitys alueelle on suuri.

– Siellä on harrastustoimintaa, ja vähävaraiset voivat ostaa lämmintä ruokaa päivittäin ruokalasta. Toimintakeskuksen toiminta ei saa vaarantua kustannuskysymyksiin, hän sanoo.

Liisa Kallio