Lakkapää haki vierasvoiton Raisiosta

Raision Loimun nuoren joukkueen veto ei riittänyt voitoon asti.

LENTOPALLO

Rovaniemen Team Lakkapää haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa torstaina Raisiosta, kun Loimu taipui lappilaisten käsittelyssä luvuin 0-3 (19-25, 19-25, 23-25). Lakkapään tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Mestaruusliigan pistepörssin kärkimies Eetu Häyrinen.

Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist marssitti avaukseen aiemmista otteluista poiketen hakkuriksi Sebastian Pozo Hernandezin ja yleispelaajaksi Eetu Kulmalan. Vaihtopenkille jäivät passari Tomi Saarinen ja pienistä loukkaantumisista kärsivät Elviss Krastins ja Kirill Borichev.

– Tulimme peliin ihan uudella kokoonpanolla. Tiesimme, ettei Elviss pysty pelaamaan ja lisäksi Kirka loukkasi itseään harjoituksissa. Otti hetken, että yhteispeli löytyi. Olimme tänään vielä vähän liian nuoria ja sorruimme muutamiin huonoihin ratkaisuihin ratkaisuhetkillä, kertasi Dalqvist ottelun jälkeen.

Kolmanteen erään Loimu vaihtoi passariksi Lasse Jylhän tilalle Tomi Saarisen ja isännät saivat nopeutuneen hyökkäyspelaamisen ansiosta otteen erästä. Lakkapää sortui samalla virheisiin ja Loimu näytti venyttävän ottelun ratkaisua neljänteen erään, mutta tilanteessa 20-16 Lakkapään torjunta löysi kädet kohdilleen ja torjui vieraat johtoon. Ottelun viimeisen pisteen hyökkäsi Borys Zhukov Loimun puolustuksen käsistä kattoon.

Ottelun paras pistemies oli Mestaruusliigan pistekunkku Eetu Häyrinen 22 pisteellään. Hänen rinnallaan Borys Zhukov takoi 16 pistettä pelaten ehjän ja tasapainoisen ottelun. Loimusta Väinö Rahko teki 13 ja hakkuriksi istutettu Hernandez 12 pistettä.

Loimun pelaava seitsikko ottelun kolmannessa erässä päässee miesten Mestaruusliigassa historiankirjoihin, sillä kaikki pelaajat olivat seuran oman juniorikoulun kasvatteja. Joukon vanhimpana ja kokeneimpana parketilla hääri vuonna 1999 syntynyt passari Saarinen.

– Tämä joukkue oli kuin minun vanha junnujoukkueeni C- ja B-pojista. Tällä kuusikolla ihan hyvä haasto. Vähän liikaa suoria virheitä ja tiukoissa tilanteissa ei kestänyt pää. Häyrinen olisi pitänyt saada pysäytettyä tänään, pohdiskeli Väinö Rahko ottelun jälkeen.