Hotelli pystyyn korona-aikana: ”Raisiossa on hyvät palvelut turismille ja liike-elämälle”

Hotelli Loimu sijaitsee aivan Raision ytimessä.

Yrittäjät toivovat erottuvansa muista hotellialan toimijoista henkilökohtaisella otteellaan.

RAISIO.

Raision keskustaan avautuu maaliskuun 1. päivä uusi hotelli, kun tamperelaisen yrittäjäkaksikon Noora Aartion ja Mika Järvisen luotsaaman hotelli Loimun toiminta käynnistyy. Yrittäjille hotelli on jo järjestyksessään toinen, sillä he avasivat hotelli Kuohun Kangasalle viime kesänä. Tilaisuus laajentaa toimintaa Varsinais-Suomeen tuli eteen Aartion mukaan sattumalta, kun he kuulivat tiloissa toimineen hotelliketjun olevan lopettamassa Raisiossa.

– Hotellille oli hyvät toimintaedellytykset, kun teemme konseptista omannäköisen ja monipuolistamme palveluja. Raisiossa on myös hyvät palvelut turismille ja liike-elämälle, ja niiden puolesta sijainti on mitä mainioin. Raisio oli myös kaupunkina meille tuttu, Aartio kertoo.

Tällä hetkellä tiloissa tehdään remonttia. Huoneiden sisustusta ja varustusta muutetaan lisäämällä kalustusta ja vaihtamalla värimaailmaa. Remontin mukana tulee myös aivan uusia palveluja.

– Alakertaan rakennetaan kokonaan uusi lounge ja aamiais- sekä kokoustila. Katutasoon tulee myös muokattavissa oleva neuvottelutila. Kerroksiin tehdään etätyöskentelytiloja. Jatkossa olisi mahdollista tarjota hyvinkin monipuoliset tilat kokouksiin ja etätyöhön sekä laadukasta majoitusta liike- ja vapaa-ajan matkustajille.

Hyppy yrittäjyyteen tapahtui Aartion ja Järvisen kohdalla viime kesänä, kun he perustivat yhdessä hotelli Kuohun. Hotellin perustaminen koronapandemian jyllätessä on herättänyt muutamia kysymyksiä, mutta Aartion mukaan heidän katseensa on pidemmällä tulevaisuudessa.

– Korona on kuitenkin väliaikainen vaihe, ja nyt tehdään pidempiaikaisia suunnitelmia. Molemmat hotellit sopivat myös ajankohtaan, sillä varsinaista vastaanottotiskiä ei ole vaan asiakas saa viestillä ovikoodin ja huonenumeron. Raisiossa on myös aamiaistarjoilu.

Loimun muista hotelleista erottava tekijä juuri Aartion ja Järvisen henkilökohtaisessa otteessa. He haluavat olla lähellä asiakasta, ja yksityisenä toimijana palvelujen muokkaus käy ketterästi.

– Koen, että olemme hyvin saavutettavissa. Pienyrittäjinä voimme toteuttaa nopeasti asiakkaan toiveita, ja saamme räätälöityä hyvin kokonaisuudet niin ryhmille kuin pidempiaikaisille majoittujille, Aartio sanoo.

Koronapandemian hellittäessä myös hotellin palveluiden muokkaaminen ajankohtaistuu. Aartion mukaan he ovat jo suunnitelleet tulevaa.

– Voimme paketoida isompia kokonaisuuksia, jotka sisältävät kokoustilojen lisäksi ruokailut, kahvitukset ja majoituksen. Raisiossa on myös hyvät vapaa-ajan mahdollisuudet, joten niihin tehtävä paketointi lisääntyy. Rajoituksien purkautuessa tällaisten palvelujen kysyntä varmasti kasvaa.

Myös yhden paikallisen seuran kanssa on jo keskusteltu yhteistyöstä.

– Meillä on tarkoitus luoda pitkäaikainen yhteistyökumppanuus Raision Loimun kanssa, ja sen myötä kehittää ja luoda vaihtoehtoja perinteiselle sporttimajoitukselle. Meille on suuri kunnia, että hotellin nimeäkin inspiroinut Loimu on ottanut meidät hyvin vastaan, Aartio sanoo.

Liisa Kallio