Taivassalon Tahti liikuttaa satoja ihmisiä

Rysäyshölkkä innostaa vuosittain noin sata kuntoilijaa juoksemaan.

TAIVASSALO

Taivassalon Tahti voidaan helposti lukea perinteiseksi pienen kunnan liikunta- ja urheiluseuraksi, joka keskittyy harrastusliikuntaan – eikä niinkään kilpailulliseen menestykseen – ja onnistuu liikuttamaan säännöllisesti satoja ihmisiä.

– Viime vuosina seuran toiminta on ollut nimenomaan eri-ikäisten liikkujien harraste- ja kuntoiluliikunnan edistämistä, kertoo Taivassalon Tahdin puheenjohtaja Niina Anttila.

Tahdissa on tätä nykyä noin 170 jäsentä, joista 110 on aikuisia ja loput alle 17-vuotiaita nuoria ja lapsia.

– Meillä on neljä aktiivista jaostoa, jotka järjestävät säännöllisesti toimintaa. Hiihtojaosto järjestää talvella lumitilanteen salliessa seurahiihtoja ja on mukana kunnanmestaruushiihtojen ja muun muassa pankin hiihtokisojen järjestelyissä. Hiihto- ja yleisurheilujaosto järjestävät yhdessä keväisin myös sarjamaastoja.

– Kuntoilujaosto järjestää sauvakävelyä ja pyöräretkiä. Yhdistetty yleisurheilu-palloilujaosto järjestää lapsille liikuntakerhoa ja salibandyä. Kesällä järjestetään lisäksi urheilukentällä liikuntakerhoa, yleisurheiluharjoituksia ja jalkapalloa, luettelee Anttila seuran monipuolisesta toiminnasta.

Tänä vuonna Tahdin suunnitelmissa on järjestää muun muassa leikkimieliset olympialaiset lapsille, kuutamopatikka ja jäsentapahtumana matka Paavo Nurmi Games -yleisurheilukisoihin tai salibandyn MM-kisoihin.

– Järjestämme perinteisesti yhdessä Hakkenpään kyläyhdistyksen kanssa Rysäyshölkän, johon osallistuu vuosittain lähes sata liikkujaa.

Tahdinkin toimintaan vaikuttaa rajusti Varsinais-Suomen vakava koronatilanne.

– Korona on valitettavasti vaikuttanut myös meidän seuramme toimintaan. Liikuntahallin sulkemiset ja kontaktilajien rajoitukset ovat pitäneet myös meidän harrastutoimintaamme ajoittain tauolla.

Taivasalon Tahdin toimintaa pyöritetään pienellä porukalla, mutta yhteistyössä muiden järjestöjen ja kunnan kanssa saadaan paljon aikaan.

– Seuramme on pieni, mutta aktiivinen seura, joka toimii yhteistyössä muiden järjestöjen ja kunnan vapaa-aikatoimen kanssa. Aktiivisten ohjaajien ja talkoolaisten ansiosta toimintaa pystytään järjestämään ympäri vuoden.

Niina Anttila kehuu vuolaasti Taivassalon harrastusmahdollisuuksia – ja lisää on tulossa.

– Hyvät puitteet, kuten liikuntahalli ja urheilukenttä, ovat toimintamme kannalta merkittäviä. Uusimpana liikuntamahdollisuuksia tarjoavana paikkana on viime vuoden lopulla valmistunut Toivon puisto, jonka toteuttamisessa myös Tahti oli mukana. Tämän vuoden suunnitelmissa ovat muun muassa kuntoportaiden rakentaminen ja yhteistyön laajentaminen naapuriseuraan, luettelee tämän vuoden alussa seuran puheenjohtajana aloittanut Niina Anttila.

Taivassalon Tahti omistaa myös yhdessä Vehmaan Kiiston kanssa Vehmassalmen paviljongin, jossa järjestetään kesäisin esimerkiksi tansseja.