Loimun hyökkäys toimi, mutta Savo Volley rutisti rutiinillaan voittoon

Raision Loimu palasi tositoimiin pitkän tauon jälkeen.

LENTOPALLO

Raision Loimu palasi tositoimiin joulu- ja koronatauon jälkeen kotihallissaan lauantaina, kun Mestaruusliigaa johtava Savo Volley saapui vierailulle Kerttulaan. Savo Volley oli muutaman valmistavan ottelun turvin valmiimpi ensimmäiseen Mestaruusliiga-otteluun kuin tauon aikana täysin kotimaistunut Loimu.

Loimu aloitti ottelun pirteästi. Ensimmäisen erän hyökkäystehoilla (64%) olisi moni porukka ollut kaadettavissa, mutta Savo Volleyn virheetön pelaaminen ei antanut Loimulle mahdollisuutta yllätykseen. Loimu teki avauserässä 9 virhettä Savolle omilla virheillään, joista 7 aloitussyötöillä, kun taas Savo Volley lahjoitti vain kolme pistettä Loimulle kolmella syöttövirheellään.

Toinenkin erä oli tasainen, kunnes Savo Volley repäisi 12-15 tilanteesta itselleen 12-19 johtoaseman ja erävoiton. Loimu kokeili erän loppuolella tuplavaihtoa ja ottelun aloittaneet passari Lasse Jylhä ja hakkuri Kirill Borichev saivat tehdä tilaa Tomi Saariselle ja Väinö Rahkolle.

Savo Volley pelasi toisenkin erän niin sanotulla ykkösnyrkillään, mutta kolmannessa erässä Savon päävalmentaja Timo Tolvanen antoi peliaikaa laajemmallakin rintamalla pelisuunnitelmansa mukaisesti.

Ottelun viimeisen pallon Loimun parkettiin iskikin vaihdosta irti päässyt Markuss Cielavs. Loppunumeroiksi kirjattiin 0-3 (20-25, 16-25, 19-25).