Sauvon uusi apteekkari nauttii yrittäjän vapaudesta ja tuttavallisista asiakkaista

Henrietta Linde on työskennellyt aiemmin Turussa.

Ensimmäistä apteekkiaan luotsaava Henrietta Linde on kotiutunut uuteen työpaikkaansa hyvin.

SAUVO.

Sauvossa toimivan apteekkarin Henrietta Linden ensimmäisestä työpäivästä on kulunut jo noin viisi kuukautta. Pesti apteekkarina alkoi elokuussa, ja Linde kertoo päässeensä hyödyntämään omaa osaamistaan kuin myös oppimaan uutta Sauvon apteekissa.

– On ollut kyllä todella mukavaa. Olen saanut käyttää omia taitojani esimerkiksi talouden ja johtamisen suhteen. Päätökset täytyy myös tehdä itse, kun yrittäjänä toimii. Se on ollut iso hyppy ja välillä illat venähtävät, mutta viihdyn erittäin hyvin. Alan rautaiset ammattilaiset myös ovat opettaneet toimimaan sauvolaisille tutuilla tavoilla, Linde sanoo.

Aiemmin uuden apteekkarin mökkimatkan varrelta tuttu Sauvo kuin myös paikalliset saavat Lindelta kehuja.

– Asiakkaat ovat mukavia. He arvostavat omalta paikkakunnalta löytyvää lähipalvelua kuin myös sitä, että tunnemme toisemme puolin ja toisin. Vastaanotto on ollut kyllä todella hyvä. Myös Sauvo on paikkakuntana sellainen, josta olen tykännyt.

Linde on omien sanojensa mukaan paljasjalkainen turkulainen, joka opiskeli proviisoriksi Kuopiossa ja valmistui vuonna 2003. Hän on aiemmin työskennellut Turun keskustan apteekeissa. Sauvon apteekkia hän oli silmäillyt jo etukäteen, sillä hän tunsi edellisen apteekin entuudestaan ja tiesi tämän luopuvan pian paikastaan. Myös Linden oma meriittilista oli kertynyt sellaiseksi, että apteekkarin paikan hakeminen oli ajankohtaista.

– Sauvon apteekki oli ensimmäinen, johon hain toimilupaa. Hakijoita oli paljon, ja olin jo vähän luovuttanut korkean tason vuoksi. Olin kuitenkin äärimmäisen onnellinen valinnasta. Tällä kertaa arvostettiin jatkuvaa koulututtautumista apteekin talouden ja johtamisen suhteen, Linde kertoo.

Vaikka hyppy yrittäjäksi oli iso, on sen tuoma vapaus ollut kuitenkin Linden mukaan yksi hienoimmista asioista uudessa työssä.

– Voi toteuttaa omia visioita, joita ennen on suunnitellut toisille. Nyt saan toteuttaa ne sellaisinaan ja myös kantaa vastuun niistä. Sauvossa myös arvostetaan apteekkia suuresti, mikä tekee sen, että haluaa onnistua työssään vielä paremmin.

Apteekkarin työpäivä kuluu välillä yksin tai kahden työkaverin seurassa. Asiakaspalvelun lisäksi työhön kuuluu esimerkiksi uuden tavaran vastaanottoa viitenä päivänä viikossa. Paperityöt täytyy myös hoitaa, ja niitä riittää näin vuodenvaihteessa.

– Talouden pyörimisen varmistaminen on iso osa työtä. Minun pitää myös mahdollistaa se, että työntekijät pystyvät tekemään työnsä ja heillä on oikeat välineet siihen, jolloin voin keskittyä esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin. Joskus työni on sitä, että kipaisen viereiseen kauppaan hakemaan vessapaperia, koska sekin pitää hoitaa, Linde naurahtaa.

Alkaneen vuoden varalle Lindellä ei ole uusia suunnitelmia, sillä hän aikoo keskittyä koronaepidemian aikana jo saavutettujen asioiden ylläpitämiseen.

– Olemme onnistuneet hyvin pitämään jonot pieninä ja suomaan asiakkaille rauhan asiointiin. Jatkossa aiomme jatkaa samalla linjalla ja palvella asiakkaat tehokkaasti. Siihen keskitytään, kunnes kaikki on rokotettu. Silloin voidaan katsoa tilannetta uudestaan, kun tästä ajasta on päästy.

Liisa Kallio