Pyhärantalaisessa ateljeessa syntyy monimuotoista taidetta

Taiteilija työssään. Merja Ala-Olla on taitelija, joka on asunut Pyhärannan Ihodessa vuodesta 1987.

PYHÄRANTA

Pyhärannan Ihodessa ateljeetaan pyörittävä Merja Ala-Olla on grafiikkaa, keramiikkaveistoksia sekä akryyli- ja öljyvärimaalauksia tekevä taiteilija, joka sai sytykkeen taiteesta 13-vuotiaana.

Osallistuin Osuuspankin piirustuskilpailuun ja sijoituin toiseksi. Palkinnoksi sain hienon sinipohjaisen Leijona-rannekellon. Päätin piirtää ja maalata päivittäin siitä lähtien, kertoo Ala-Olla.

Paljon monipuolista taidetta tuottava taiteilija ei halua lokeroida itseään tiettyyn tyyliin tai tekniikkaan.

Teen grafiikkaa, keramiikkaveistoksia ja akryyli- ja öljyvärimaalauksia. Minua kiehtovat eri tekniikoiden mahdollisuudet ja vaihtelen mielialojen ja myös aiheiden vaatimusten mukaan eri tekniikoiden välillä.

Merja Ala-Ollan töitä on nähty ympäri maailman.

Teoksiani on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla – muun muassa Espanjassa, Japanissa, Ruotsissa ja Virossa.

Merta edemmäs ei kuitenkaan tarvitse lähteä kalaan, sillä luonnollisesti Ala-Ollalla on Pyhärannassa ateljeen lisäksi näyttelytila.

Ateljee- ja näyttelytilani sijaitsevat kotipihallani Ihodessa yli 100 vuotta vanhassa kivinavetassa 8-tien vieressä, 15 kilometriä Raumalta Turkuun päin. Teoksiini voit tutustua myös kotisivuillani osoitteessa www.artmerkut.fi, vinkkaa taiteilija.

Merja Ala-Ollalla on selvä tavoite siitä, millaisen tunteen hän haluaa töitään katsovan yleisön kokevan.

Haluan luoda teoksiini tunnelman, jossa kuvaan pysähtyminen antaa katsojalle hetken olla kiirehtimättä. Hän voi jatkaa mielessään teoksen tunnelmaa ja herätellä omia muistojaan ja kokemuksiaan.

Pyhärannan Ihodessa vuodesta 1987 asunut taiteilija viihtyy hyvin Vakka-Suomen rauhallisessa ympäristössä.

Ihodessa eniten arvostan luontoa, metsän läheisyyttä ja kirjastoa. Meri ja järvet ovat lähellä.

Luonnonläheisyys auttaa Merja Ala-Ollaa myös luomistyössään.

Luonto ja sen ilmiöt kiehtovat minua arvoituksellisina, alati muuttuvina, katoavina ja taas uudelleen syntyvinä ilmiöinä. Luonnossa liikkuessa saan rauhan mieleeni ja samalla se avaa minulle oven mielikuvituksen maailmaan.

Ala-Olla myy töitään näyttelyjen lisäksi omassa ateljeessaan ja useissa gallerioissa.

Töitäni on jatkuvasti myynnissä Suomen Taidegraafikoitten myyntikokoelma Grafoteekissa Helsingissä, Turussa Galleria Joellassa ja Turun Taidelainaamossa, Rauman Taidelainaamossa ja Rauman Taidegraafikoitten työhuoneella sekä Porin taidelainaamossa. Teokseni ovat myynnissä myös näyttelyissä sekä kotonani ateljeessani minulla on jatkuva näyttelyripustus, kertoo Merja Ala-Olla.

Merja Ala-Ollalla on kolme aikuista Helsingissä asuvaa tytärtä. Ala-Ollan ei kuitenkaan tarvitse kärsiä yksinäisyydestä.

Asun hänen ylhäisyytensä walesinterrieri Kreivi von Peten kanssa. Suhteemme on kestänyt 10 vuotta, nauraa Ala-Olla.