Kaarinan uusi Puustelli-myymälä on monen vuoden työn tulos

Yrittäjät Sami Riski ja Mika Silén johtavat Suomen nykyaikaisinta Puustelli-myymälää Kaarinan Krossissa.

Muun muassa hyvä saavutettavuus ja näkyvä paikka sinetöivät uuden myymälän sijainnin Krossiin.

YRITYKSET.

Viime vuonna marraskuun puolessa välissä Kaarinan Krossikeskus kasvoi jälleen uudella yrityksellä, kun salolaiset yrittäjät Mika Silén ja Sami Riski perustivat Puustelli-myymälän Laasmäenkadulle. Salolaisella yrittäjäkaksikolla on yhteensä yli 45 vuoden kokemus kyseisestä ketjusta. Kaarinan myymälä on heille järjestyksessään kolmas, sillä he johtavat myös Salon ja Rauman Puustelli-myymälöitä.

Myymälä kattaa ison talousalueen, kun Kaarina, Parainen, Paimio ja Lieto ovat lähellä. Turussahan on jo yksi myymälä, joten luonnollinen jatkumo oli Kaarinan suuntaan. Täällä on myös hyvät mahdollisuudet kasvaa, Silén kertoo.

Poikkeuksellisena viime vuonna moni yritys koki kovia, jolloin ensireaktio usein on säästöliekin sytyttäminen. Silén ja Riski kuitenkin pitivät monen vuoden suunnitelmistaan kiinni ja avasivat Kaarinan myymälän ovet.

Me olemme jo noin viisi vuotta miettineet myymälää tänne. Ollaan suunniteltu paljon ja tutkittu markkina-aluetta. Viimeiset kolme vuotta etsimme tiloja, ja olisimme avanneet jo aiemmin, jos tila olisi löytynyt, Riski kertoo.

Kyllähän Kaarinassa vapaita tiloja on, mutta meillä oli aika kovat kriteerit paikan ja tilan suhteen. Krossiin on helppo tulla, paikka on näkyvä ja parkkitilat hyvät, Silén jatkaa.

Kaikki yhdestä paikasta

Silénin ja Riskin mukaan Kaarinan myymälän palveluihin kuuluu keittiöremontin ja uudisrakentamisen kaikki osat. Asiakas saa heidän kauttaan kokonaisvaltaisen remontin putki- ja sähkötöitä myöden.

Uudisrakentaja saa meiltä kaikki kodin kiintokalusteet ja oheistuotteet keittiöstä vessaan, makuuhuoneeseen ja eteiseen. Remonttikohteissa voidaan tehdä täydellinen remontti tarvittaessa, jolloin esimerkiksi puretaan vanha keittiö, uusitaan pinnat, toimitetaan kalusteet ja kodinkoneet ja luovutetaan valmis keittiö asiakkaalle, Riski kertoo.

Kaikki tämä on yhdessä laskussa, jonka etukäteen laskettu hinta myös pitää. Me otamme kokonaisvastuun, jolloin asiakas voi ottaa vain yhteen paikkaan yhteyttä ja luottaa, että kaikki sujuu. Meillä on myös rahoituspalvelu, Silén lisää.

Osaava, kokenut henkilökunta

Kaarinan Puustelli-myymälä on ollut lähes kaksi kuukautta auki, ja yrittäjät kuvailevat toiminnan lähteneen hyvin käyntiin. Suunnitelmat alkaneelle vuodelle ovat myös selvät.

Tavoitteena on, että alueen ihmiset osaavat ottaa tämän paikan omakseen. Täällä on osaava henkilökunta kaikilla osa-alueilla, ja he ovat olleet pitkään alalla töissä. Vaikka myymälä on uusi, niin ihmiset eivät ole, Silén kertoo.

Haluamme vakiinnuttaa paikkamme täällä Kaarinassa, Riski kiteyttää.

Liisa Kallio