Eläinsairaala Vettori Raisiossa uudistaa ja laajentaa toimitilojaan

Eläinsairaala Vettori laajentaa toimitilojaan.

RAISIO

Eläinsairaala Vettoriin on parhaillaan rakenteilla lisätilaa yli 300 neliömetriä, ja myös nykyisiä tiloja uudistetaan. Laajennuksen myötä eläinsairaala pystyy vastaamaan entistä paremmin tasaisesti kasvavaan päivystyspalveluiden kysyntään. Remontin on määrä valmistua maaliskuussa 2021, ja sen aikana toimintaa jatketaan aivan normaalisti.

‒ Remontin myötä pystymme takaamaan toiminnan sujuvuuden ja tarjoamaan yhä parempaa palvelua asiakkaille. Saamme myös lääkäreille ja henkilökunnalle paremmat tilat toimia, kertoo klinikkamanageri Jenny Peltomaa.

Eläinsairaala Vettorissa lemmikit saavat apua ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta perusterveyden palveluihin, ensiapuun, vaativiin toimenpiteisiin sekä kuntoutukseen. Sairaala panostaa erityisesti lemmikkien tehohoitoon, hammashoitoihin ja suun sairauksiin, ortopediaan, sisätauteihin, pehmytosakirurgiaan, silmäsairauksiin sekä ihosairauksiin ja allergioihin.

Hammashoidot sekä sisätautilääkärin ja kardiologiaan perehtyneen eläinlääkärin ultraäänihuone siirtyvät uudelle puolelle. Siellä hoidetaan tulevaisuudessa myös silmäpotilaat. Lisäksi rakennetaan neljä polikliinistä huonetta, joissa hoidetaan rokotuksia ja muita lyhyempiä toimenpiteitä.

Tuttu henkilökunta palvelee eläinsairaalassa jatkossakin. Lisäksi rekrytoidaan lisää alan ammattilaisia, muun muassa hoitajia, hammaslääkäri ja päivystyseläinlääkäri.

Sekä nykyiselle että uudelle puolelle kuljetaan edelleen tutun sisäänkäynnin kautta. Vastaanottopisteitä ja odotustilaa on tulossa lisää.

Laajennustilojen valmistuttua varataan vanhalle puolelle enemmän tilaa päivystyspotilaille. Lisätilat takaavat sen, että kaikkiaan potilaita pystytään hoitamaan enemmän. Tämä koskee myös hammaspotilaita.

‒ Tällä hetkellä hammaslääkärimme on niin työllistetty, että jonotusajat venyvät jopa yli kuukauden mittaisiksi. Tarkoituksemme on saada tänne toinen täysipäiväinen hammaslääkäri, jolloin pystymme purkamaan hammaspotilasjonoja, kertoo sairaalan johtaja Marja-Leena Ivén.

Eläinsairaala Vettori vastaa Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen maakunnan pieneläinpäivystyksestä arki-iltaisin ja viikonloppuisin vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Pelkästään päivystyspotilaita täällä käy vuosittain 10 000 – 12 000.

Myös poliklinikkapotilaita pystytään hoitamaan tulevaisuudessa sujuvammin. Kun ajanvaraus on jo ollut täynnä, on hoitoa vaativat potilaat jouduttu ohjaamaan päivystykseen.

Eläinsairaalassa potilaita on myös sairaalahoidossa ja teho-osastolla vuorokauden ympäri.