Turun kaupunki siirtää vapaaehtoista henkilöstöään jäljitystyöhön

Käsihygienian merkitys koronatartuntojen hillitsemisessä on ensiarvoisen tärkeää.

TURKU.

Koronatilanne on Turussa edelleen erittäin vakava. Ajalla 7.–13.12. Turussa todettiin 278 koronavirustartuntaa. Tartuntojen jäljitysprosentti on Turussa tällä hetkellä n. 65 eli yli puolet tartunnoista voidaan vielä jäljittää.

Tartuntojen merkittävä kasvu ja altistuneiden koko ajan kasvava joukko haastaa kaupungin henkilökuntaa ja sen riittävyyttä. Tästä syystä Turun kaupunki siirtää vapaaehtoista henkilöstöään tartuntojen jäljitystyöhön toimialoilta, joissa kuntalaisille suunnattuja palveluja on supistettu.

– Tarvitsemme lisää työvoimaa tartuntojen jäljitystyöhön. Päiväkohtainen tarve työvoimalle on kasvanut selvästi viime viikkojen aikana, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo.

Turun kaupunki muistuttaa, että maskien käyttö ja koronaviruksen torjuntaan liittyvät varotoimet pitää viimeistään nyt ottaa käyttöön kaikilla työpaikoilla ja kaikissa kohtaamisissa.

– Jokaisen on kannettava nyt vastuunsa. Se on vahva viestimme kaupungilta kaupunkilaisille. Kaupunki tekee kaikkensa omalta osaltaan, että virus ei pääsisi leviämään, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Tartunnat leviävät Turussa edelleen yksityistilaisuuksissa ja perhepiirissä. Uusista koronatapauksista noin 40 prosenttia liittyy perheiden tai lähipiirin tartuntoihin.

– Joulunaika ja vuodenvaihde pitää nyt viettää vain lähimpien perheenjäsenten kesken. Kun noudatamme rajoituksia, pääsemme eroon pandemiasta, muistuttaa kaupunginjohtaja Arve.