Turun hienoudet esiin videosarjassa

Tingting Oksanen on yksi Opiskelijakaupunki Turku -videosarjan alumneista. Kuva: Mama Creative.

TURKU.

Opiskelijakaupunki Turun uudessa videosarjassa Turussa opiskelleet kertovat, miksi valitsivat sen opiskelupaikaksi, mitä korkeakouluopinnot ovat antaneet ja miten he ovat päätyneet nykyisiin työtehtäviinsä. Opiskelu & Työ Turussa -videosarjan alumnit ja heidän työuransa ovat hyvä esimerkki siitä, miksi Turkuun kannattaa jäädä myös opintojen jälkeen.

– Alkuperäinen idea alumnivideosarjaan tuli muutamalta alumnikoordinaattorilta Turun eri korkeakouluista, jotka toivoivat, että alumnitoimintaa Turun seudulla tuotaisiin jollakin tavoin enemmän esiin. He olivat olleet yhteydessä Opiskelijakaupunki Turku –verkostoon, jonka kautta idea päätyi minun ja työparini, Lotta Kujanpään, vetämän työryhmän jatkokehitettäväksi, kertoo videoprojektin vetäjä Charlotta Wendelin.

Sarjassa nostetaan esiin Turku monipuolisella tavalla.

– Halusimme antaa mahdollisimman laajan kuvan eri opiskelu- ja työskentelymahdollisuuksista Turussa, joten mukaan valikoitui eritaustaisia, eri-ikäisiä ja erikielisiä henkilöitä. Videoita on niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.

Sarjassa 13 alumnia

Videosarjassa pääsee ääneen yhteensä 13 alumnia. Sarjan ensimmäinen puhuja on kaupunginjohtaja Minna Arve.

– Kaikki videot kuvattiin alkusyksystä ympäri Turku alumnien itse valitsemissa paikoissa. Sarjan videot julkaistiin marraskuun lopulla Study in Turku -youtube-kanavalla. Jokainen korkeakoulu ja Opiskelijakaupunki Turku markkinoivat videosarjaa omissa kanavissaan tämän ja ensi vuoden aikana, kertoo Wendelin.

Videoprojektiin kuului vetäjien, Charlotta Wendelin ja Lotta Kujanpää, lisäksi seuraavat henkilöt: Terhikki Saari (TY), Ingela Ollas (ÅA), Hanna Peussa ja Elina Karaus (AMK), Isabella Alén (Novia), Anna Pikala (Humak) ja Satu Holm (Diak). Lisäksi mukana olivat Opiskelijakaupunki Turun viestintäkoordinaattorit Rosamari Rissanen ja Matias Suksi. Videot kuvasi ja editoi Mama Creative Oy.

Opiskelijakaupunki Turku (Studiestad Åbo, Study in Turku) on pysyvä toimintamalli Turun kaupungin, korkeakoulujen, opiskelijajärjestöjen ja elinkeinoelämän kumppanuustoimintaan. Tavoitteena on Suomen paras opiskelijakaupunki, johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen. Toiminta tunnettiin aikaisemmin nimellä Ready, Study, Go Turku (RSGT), ja tämä yhteistyö käynnistyi vuonna 2014.

Lisätietoja toiminnasta löytyy osoitteesta: https://www.turku.fi/opiskelijakaupunki