Hopeaa ja pronssia tanssikisoista

Piikkiöläinen Benjamin Ahti ja raisiolainen Hede Liis Kilp saavuttivat hopeaa ja pronssia ikäkausimestaruustansseissa.

TANSSIURHEILU.

Turkulaista tanssiurheiluseura Boleroa edustava juniori 1 -ikäluokassa tanssiva pari, piikkiöläinen Benjamin Ahti ja raisiolainen Hede Liis Kilp tanssivat ikäkausimestaruuskisoissa Oulussa hopeaa ja pronssia.

– Tanssimme nyt viimeistä vuotta juniori 1 -ikäluokassa ja tavoitteena tälle kaudelle oli tietysti saavuttaa palkintosijat näissä tärkeissä kisoissa. Pääsimme melkein tavoitteeseen, kertovat Benjamin ja Hede.

Ikäkausimestaruuskilpailussa tanssittiin erikseen vakiotanssit ja latinalaistanssit. Boleron junnupari oli vakiotansseissa sijalla 2 ja lattareissa sijalla 4.

– Lattareiden sijoitus jäi hieman harmittamaan, mutta vakioiden hopeaan ja 10-tanssin pronssiin olemme tyytyväisiä, sanovat Benjamin ja Hede.

Vakiotansseihin kuuluu viisi tanssia; valssi, tango, wienervalssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin puolestaan kuuluvat samba, cha-cha, rumba, pasodoble ja jive. 10-tanssissa kaikkien näiden tanssien yhteenlasketut pisteet lasketaan yhteen.

– Nyt jatkamme harjoittelua ja toivomme, että saamme treenata normaalisti ja valmistautua kohti ensi kevään uusia koitoksia. Sitten tanssimmekin ikäsarjaa vanhempien luokassa, kertovat Benjamin ja Hede.

Oulun kilpailuissa kisasivat myös Tanssiurheiluseura Boleron juniori 2 -ikäsarjassa tanssivat Elias Haapalainen ja Linnéa Ahti, jotka sijoittuivat 10-tanssissa niukasti finaalin ulkopuolelle sijalle 7 ja vakiotanssin SM-kisoissa sijalle 8.

Nuorisosarjassa tanssivat Oskari Heiska ja Peppi Koskinen sijoittuivat vakiotanssin SM-kisoissa sijalle 12-13. ja 10-tanssissa sijalle 16.