Taivassalon päiväkoti remontissa kevääseen

Pikkupoijun toiminta jatkuu päiväkodin laajennusosassa remontin aikana. Kuvituskuva.

Vain yksi ryhmä muuttaa remontin ajaksi eri rakennukseen.

TAIVASSALO.

Pikkupoijun päiväkodin remontti alkoi joulukuun alussa Taivassalossa. 90-luvulla rakennetulla päiväkodin vanhalla puolella uusitaan muun muassa pintoja, parannetaan ilmanvaihtoa ja siirretään seiniä.

– Vuonna 2015 rakennetun laajennusosan valmistuttua pienten lasten osastosta tuli läpikulkutilaa, jota kautta kuljetetaan muun muassa ruokakärryjä. Niitä tiloja muutetaan siten, että käytävä siirretään ja läpikulku pienten puolen kautta päättyy, virkaa sijaistava varhaiskasvatuksen johtaja Oskari Forsten kertoo.

Myös kalusteita uusitaan remontin yhteydessä.

– Päiväkotiin tulee kiinteät kalusteet, sillä esimerkiksi sängyt ovat elinikänsä loppupuolella. Myös kummallekin remontoitavalle osastolle tulee lisää wc-istuimia.

Pienet lapset laajennusosaan

Pikkupoijun päiväkodissa on tällä hetkellä 60 lasta hoidossa. Remontin ajaksi esiopetusryhmä siirtyy tien toiselle puolelle nuortenkotiin. Pienet lapset siirtyvät päiväkodin laajennusosaan, jota ei remontoida: 1–3-vuotiaiden ryhmä muuttaa esiopetusryhmän vanhoihin ruokailu- ja oleskelutiloihin, 3–4-vuotiaat siirtyvät esiopetusluokkaan ja päiväkodin saliin ja 4–5-vuotiaat jatkavat samoissa tiloissa kuin aiemminkin.

– Vain esiopetusryhmä siirtyy kokonaan toiseen rakennukseen, muuten jatkamme päiväkodin laajennusosassa. Olemme tiiviimmin remontin aikana, ja turvallisuusasioita täytyy miettiä tarkemmin koronaviruksen takia, Forsten sanoo.

Päiväkodin remontin on arvioitu kestävän huhtikuun loppuun. Kunnanvaltuuston hyväksymän ensi vuoden talousarvion mukaan remonttiin on varattu 300 000 euroa.

Liisa Kallio