Kauppaketju auttamaan käsityöyrittäjien tiukkaa tilannetta

Raisiolaisen Taito-Valpurin myymälä sijaitsee vanhassa idyllisessa puutalossa.

RAISIO.

Markkinatapahtumat ja messut ovat olleet käsityöyrittäjille kullanarvoisia, sillä tapahtumissa kauppa on käynyt. Nyt korona on aiheuttanut lähes kaikkien tapahtumien peruuntumisen, ja käsityöyrittäjien myyntitulot uhkaavat romahtaa.

Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry onkin lähtenyt pelastamaan käsityöyrittäjien tulevaa talvea. Yhdistys on perustanut Käsitöiden Tavaratalo -Suomen käsityöyrittäjien kauppaketjun, johon kuuluvat yrittäjät tekevät yhteistyötä pärjätäkseen tiukassa tilanteessa.

Raisiolainen Taito-Valpuri on yksi mukana olevista käsityöläisten kaupoista.

– Heti, kun kuulimme tästä uudesta ideasta, päätimme lähteä mukaan, kertoo yrittäjä Sari Koskinen.

Koskinen uskoo kauppaketjun tuovan lisäarvoa raisiolaisyrityksen toimintaan.

– Yhdessä tekemällä saamme varmasti lisää näkyvyyttä työllemme ja tuotteillemme. Toivottavasti pystymme myös yhteistyön ansiosta saavuttamaan lisää myyntivolyymia, pohtii Koskinen.

Taito-Valpurille

tuttu konsepti

Käsitöiden Tavaratalon ideaan kuuluu, että yhdistyksen jäsenet myyvät tuotteitaan paitsi omissa kaupoissaan ja verkkokaupassa, myös toisten yrittäjien myymälöissä. Vastaavasti omaan myymälään otetaan myyntiin toisten yrittäjien tuotteita.

– Konsepti on meille itse asiassa hyvinkin tuttu, sillä me olemme toimineet vastaavanlaisella tavalla jo vajaan kolmen vuoden ajan, kertoo Sari Koskinen.

Taito-Valpuri täyttää ensi vuoden maaliskuussa kolme vuotta. Kaupan ovat perustaneet yrittäjät Sari Koskinen, Susanna Pesu-Stirkkinen ja Outi Kvarnberg. Kaupassa on tällä hetkellä myynnissä jopa noin 40:n eri käsityöyrittäjän tuotteita. Kauppa sijaitsee lähellä Raision Myllyä, Länsi-Autoa vastapäätä.

– Käsityöläisten yhteistyö on varmasti tulevaisuudessakin järkevää, sillä me emme voi vastata markettien volyymeihin. Satsaamme kotimaiseen käsityölaatuun, vakuuttaa Sari Koskinen.

Kaupalla on vielä ennen joulua kaksi ”ostosiltaa”. Torstaina 3. joulukuuta kauppa on auki iltayhdeksään ja toinen ostosilta on luvassa torstaina 17. joulukuuta, jolloin ostoksia voi niin ikään tehdä kello 21 asti joululahjavalvojaisten merkeissä.