Kuvat kertovat haahkan tarinaa

Sven Forsellin kuvanäyttely haahkoista on esillä Raision kirjaston Aulagalleriassa.

RAISIO.

Sven Forsell ripustaa valokuvanäyttelynsä Kaunis haahka Raision kaupunginkirjaston Aulagalleriaan 1.-28. joulukuuta.

Sven Forsell seurasi vuosia 2010-luvun alkupuolella haahkojen muuttoa Utön rannoille keväisin. Kallionkolossa naamiopuvussa vietettyjen lukuisten tuntien jälkeen haahkat tottuivat kuvaajan läsnäoloon ja se mahdollisti lähikuvien ottamisen näistä kauniista linnuista.

Kuvat kertovat miten haahkat saapuvat suurina parvina Utön vesille, miten kiihkeitä soidinmenoja käydään sekä kuvaavat pesintää ja lopulta poikasten lyhyeksi jäänyttä elämää. Lisäksi katsojalle kerrotaan yksityiskohtia haahkan biologiasta ja käyttäytymisestä.

Sven Forsell (s. 1969) on turkulainen luontoharrastaja, jonka luontokuvaajan ammattitutkinnon lopputyöhön tämä näyttely kuuluu.

Sven Forsellin näyttely Kaunis haahka on nähtävissä Aulagalleriassa 1.–28. joulukuuta.