Koronatilanne heikentynyt nopeasti

Koronatilanne on mennyt rajusti huonompaan suuntaan Suomessa, joten maaliskuussa on edessä kolmen viikon sulkutila.

KORONA.

Koronatilanne on heikentynyt nopeasti viimeisten viikkojen aikana Turussa ja samoin koko Varsinais-Suomessa.

– Muutos on ollut merkittävä. Tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti. Noin kolmasosa tartunnoista on perhepiirin sisäisiä tai lähipiirissä levinneitä, kertoi Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Minna Arve muistuttaakin, että perhepiireissä ja ystävien kesken ihmisten oma vastuu taudin leviämisen ehkäisystä on erittäin suuri.

– Yleiset rajoituksethan eivät näitä tartuntoja estä. Edelleen on syytä korostaa, miten tärkeätä on muistaa turvavälit, hyvä hygienia – ja maskien käyttö tietenkin julkisilla paikoilla.

Tilanne on joulukuun alkuviikkoina ollut pahempi kuin kertaakaan aiemmin syksyllä.

– Virus kiertää koko maassa. Suomen korona-aalto on ollut viime viikkoina varsin voimakas.

Kouluja

etäopetuksessa

Moni turkulainenkin koulu ja opisto on siirtynyt etäopetukseen tai joulutauolle.

– Työväenopistot ovat joulutauolla, toisen asteen opetus on siirtynyt etäopetukseen ja perusopetuksessa on siirretty luokkia etäopetukseen, kertoi Arve.

Myös päiväkodeissa on yksittäisiä ryhmiä asetettu karanteeniin, joka on sis lääkärin tekemä viranomaispäätös, jota on noudatettava.

– 1–3 -luokat, erityisopetus ja valmistava opetus pidetään lähiopetuksena, ellei ryhmiä jouduta altistumisten vuoksi asettamaan karanteeniin.

Yläkoulujen opetuksessa kaupunki kustantaa oppilaille kasvomaskeja, neljä kappalta/päivä/oppilas.

Omatoimikirjastot on pois käytöstä, samoin Turun kaupungin uimahallit, kuntosalit ja liikuntatilat on suljettu muilta paitsi alle 20-vuotiailta urheilijoilta ja lisäksi huippu-urheiluharjoittelua on mahdollista edelleen tehdä.

Käyttöön otettu koronantorjuntabussi on liikkunut 8. joulukuuta lähtien Halisissa ja Pernossa. Bussiin voi mennä testiin ilman ennakkovarausta. Bussi on arkisin kello 9-11 Halisissa Huudin edustalla ja kello 12-14 Pernossa Höveliä vastapäätä olevalla hiekkakentällä. Koronantorjuntabussi toimii toistaiseksi, tilanteen mukaan.

Koronaan liittyvä tietopaketti on kerätty Turun kaupungin nettisivuille: www.turku.fi/korona