Raision Urheilijoista 14 uimaria ikäkausimestaruusuintien loppukilpailuihin

Raisiolaisuimareilla on tapana kuljettaa kisapaikoille pullollinen Ulpukan vettä.

UINTI

Viime viikonloppuna eli 30.10. – 1.11. kisailtiin seitsemällä eri paikkakunnalla loppukilpailupaikoista Turussa kuukauden päästä pidettäviin ikäkausimestaruusuinteihin. Varsinais-Suomen alueella karsintakilpailut uitiin Salossa. Loppukilpailuihin uitujen aikojen perusteella pääsee koko Suomesta 16 parasta uimaria kustakin lajista ja 8 parasta viestijoukkuetta. Loppukilpailun ikäsarjat tytöissä ovat 13, 14 ja 15 vuotta ja pojissa 14, 15 ja 16 vuotta.

Raision Urheilijoilla oli hieno saalis. Kuukauden päästä matkaa 14 uimaria loppukilpailuihin Turkuun. Mitaleita tai hyviä tuloksia lähtee jahtaamaan tytöistä Milla Karttunen, Tuuli Peltola, Sini Mäkilä, Minea Kynkäänniemi, Nelli Rauhanen, Katriina Kallio, Rita Heinonen, Sabina Rakhimova ja pojista Lauri Aho, Kasperi Heikkinen, Veeti Hämäläinen, Ville Suojasto, Roope Koskela ja Aaro Törnström. Uitavia lajeja heille on kertynyt peräti 43 ja lisäksi kahteen viestiin pääsee kisaamaan tyttöjen 4×100 metrin vapaauinti ja sekauintijoukkueet.

Noita ikävuosia nuoremmat uivat mestaruuksista ainoastaan paikallisesti. Heidän uintisuorituksensa ”rankattiin” kuitenkin myös valtakunnallisesti. Alueellisia mestareita Raision Urheilijoilla pienemmissä ikäsarjoissa ovat seuraavat: Renja Koskela, Matilda Karvonen, Eero Carne, Juuso Käär, Roope Koskela, Thomas Salonen. Näillä tuloksilla he löytyvät myös 10 parhaan joukossa Suomen tilastoissa. Toki monta muuta mitalistia löytyi myös RaisUn joukosta. Hieno pikkuporukka on siis tulossa.

Uimareiden salaisuus osaan menestyksestä saattaa olla se, että Raisiosta kuljetetaan aina kisapaikalle pullollinen Raision Ulpukan vettä, jotta luisto uinnissa säilyy. Toki tuloksista on kiittäminen kovan työn tehneillä valmentajilla kuten Hanna Paatos, Aku Lehtonen ja Sami Mäkelä.

Koronan vuoksi kisat pidettiin ilman yleisöä, varokeinoina verryttelyallas oli jaettu seurakohtaisesti, vain omat valmentajat ja muutama huoltaja pääsi mukaan, maskein varustettuna tietenkin kuten toimitsijatkin.