Loimulle avauspiste – Tiikereille voitto

Raision Loimu nappasi sarjan avauspisteensä kotihallissa Kerttulassa.

LENTOPALLO.

Loimu saalisti Mestaruusliiga-kauden avauspisteensä kotisalissaan perjantaina, mutta voiton nappasi kuitenkin vierasjoukkue Tiikerit, kun viisieräiseksi venynyt ottelu päättyi lopulta vieraiden 2-3 (18-25, 25-20, 20-25, 25-19, 9-15) voittoon. Ottelu tarjosi hyvää viihdettä valitettavan vähälukuiselle yleisölle, mutta hyvin äänekkäälle yleisölle. Joukkueiden tunnetilakin nousi välillä jo keltaisen ja punaisten korttien arvoiselle tasolle.

Ottelun avauserä oli Loimun kannalta lähes katastrofaalinen, kun vieraat karkasivat Teemu Lahden syöttövuorolla 0-8 johtoon. Edellisen ottelun jälkeen joukkueensa itseluottamuksen nostamisesta puhunut päävalmentaja Per-Erik Dalqvistilla oli siis vaikea tehtävä edessä. Ratkaisun hän löysi vaihtopenkiltä, josta irti pääsivät Kirill Borichev hakkurin ja Sebastian Pozo Hernandez yleispelaajan tontille. He pitivät paikkansa kentällä koko loppu ottelun ajan ja olivat kotijoukkueen avainpelaajia.

– Oli tosi kiva pelata Kerttulassa hyvä matsi. Ja saatiin yksi piste. Voitto olisi kyllä maistunut. Aleksej ja Seba pelasivat tosi hyvin ja oli heidän parhaat pelit kaikki sarja- ja harjoituspelit mukaan lukien. Saatiin tästä tosi paljon itseluottamusta, kommentoi Kirill Borichev positiivisesti tappiosta huolimatta.

Tiikerit onnistui ottelun alkupuolella etenkin keskeltä, kun Antti Leppälä ja Rami Rekomaa tekivät tuhojaan verkolla. Ottelun edetessä vieraiden parhaaksi pistemieheksi ja ottelun ykköspelaajaksi nousi kuitenkin tuttuun tapaan Jiri Hänninen. Tiikereiden vähävirheisyys isäntiin verrattuna oli yksi ottelun avaintekijöistä. Ratkaisevassa viidennessäkin erässä Loimu teki Tiikereille omilla virheillään kuusi pistettä, kun Tiikerit antoivat Loimulle vain yhden.

Hänninen keräsi perjantain-illassa itselleen 22 pistettä, Leppälä 14 ja Rekomaa 11. Loimun paras pistemies oli Borichev 20 pisteellä. Nuorisokaartista Sebastian Pozo Hernandez teki 16 ja Aleksej Zhbankov sekä Väinö Rahko 13 pistettä.

– Aloitimme kuten edellisenkin ottelun, eli teimme paljon virheitä. Meillä oli vaikeuksia rytmin löytämisessä ja annoimme paljon helppoja pisteitä. Tiesin että me voimme pelata paljon paremmin ja piti olla vain kärsivällinen ja löytää ratkaisuja miten olla parempia. On kiva että penkillä on ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Kaikki ovat olleet hyviä harjoituksissa tällä viikolla, joten oli vähän vaikeuksia päättää ketkä aloittavat tänään. Vaihtopelaajat toivat energiaa, kehui Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.