Night Visions Turku järjestetään neljännen kerran

Night Visions Turku IV tarjoaa kauhistuttavia, mutta genren ystäville niin nautittavia hetkiä.

TURKU.

Pohjoismaiden suurin fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuviin keskittyvä – muttei rajoittuva – festivaali Night Visions International Film Festival levittäytyy jälleen Logomoon joulukuussa 2020.

KINO-salissa 5. joulukuuta järjestettävän Night Visions Turku IV -tapahtuman ohjelmistoon on valikoitu tänä vuonna neljä elokuvaa, jotka edustavat kattavasti festivaalin suosikkilajityyppejä.

Turun Night Visionsin festivaalijohtajana festivaalin alusta – vuodesta 2017 – alkaen toiminut Ilari Nevantaus on ilahtunut, kun festivaaliperinnettä voidaan jatkaa katkeamattomana tänäkin vuonna.

Kieltämättä tässä on mielessä käynyt sekin vaihtoehto, että tänä vuonna emme olisi pystyneet festivaalia järjestämään, kertoo Nevantaus koronan aiheuttamasta uhasta.

Koronauhka onkin otettu huomioon.

Otamme katsojien turvallisuuden vakavasti. Logomon KINO-saliin mahtuu maksimissaan muistaakseni 126 katsojaa, mutta me otamme sisään vain 50. Suositamme erittäin vahvasti kaikille katsojille maskien käyttöä, ja olemme myös itse varanneet maskeja niille, jotka ovat unohtaneet sen kotiin, kertoo Nevantaus.

50:n katsojan kapasiteetti on sinänsä harmillinen, että viime vuonna festivaalin elokuvien katsojakeskiarvo oli jo sitä korkeampi.

Olemme kasvattaneet yleisömääräämme joka vuosi. Festivaalipasseja, joilla pääsee katsomaan kaikki näytökset, on myyty joka vuosi tuplamäärä edelliseen vuoteen verrattuna, kertoo Nevantaus tapahtuman kasvaneesta suosiosta.

Klassikko 35:n millin filmiltä

Night Vision Turussa on mukana 24:ttä toimintavuottaan juhlistavan Helsingin Night Visions -festivaalin tapaan sekä kansainvälisesti kohutuimpia uutuuselokuvia sekä yksi harvoin valkokankaalla nähty klassikko.

Uutuuksista nähdään eksoottinen, kolumbialainen folk-horror -elokuva Luz – The Flower of Evil, lgbt-kauhun kohuttu uutuus Spiral ja suomalaisen Renny Harlinin ohjaama Bodies at Rest.

Klassikko, joka tietenkin esitetään vanhalta kunnon 35:n millimetrin filmikopiolta, on Andrew Davisin läpimurtoelokuva The Final Terror. Kasariklassikossa esiintyvät muun muassa nuoret Rachel Ward, Daryl Hannah sekä Matrix- ja Sopranos-tähti Joe Pantoliano.

Oma suosikkini on ehdottomasti The Final Terror. Kun elokuva esitetään 35-milliseltä kelalta, se luo katsomoon todellisen kasarinostalgian, hehkuttaa Ilari Nevantaus.

Night Visions Turku järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti yksipäiväisenä. Tapahtuman esitysaikataulu on kokonaisuudessaan osoitteessa www.nightvisionsturku.com.