Hupsista Keikkaa -kerhon kepparikisailua Rohdaisissa

Este korkeimmillaan ja Iina Eravuori ratsuineen ylittää sen reilusti.

PYHÄRANTA

Rohdaisten pururadalle on keskiviikkona 7.10. kokoontunut parisenkymmentä 3–10-vuotiasta kerholaista keppihevoset mukanaan. Kerhon ohjaajat ovat rakentaneet pururadan alkupäähän esteradan ja sen ulkopuolella pääsee ratsastamaan myös maastoon.

Ohjaaja ja paikallisosaston sihteeri Sanna Siivonen kokoaa ryhmän aluksi yhteen ja toivottaa osallistujat tervetulleeksi. Kaikki saavat esitellä itsensä ja kertoa minkä niminen keppari heillä on ratsunaan. Mukana ovat ainakin Heppa, Musti, Rusetti, Minttu ja Pekka-hevonen. Sitten lähdetään radalle.

Meno on alusta alkaen vauhdikasta. Ohjaajat avustavat, kannustavat ja säätelevät esteiden korkeutta sopivan haasteelliseksi eri kokoisille ja ikäisille ratsukoille. Isommat kiertävät välillä maastolenkkiä ja palaavat sitten taas esteradalle.

Yhdistyksessä ideoidaan yhdessä

MLL:n Pyhärannan paikallisyhdistys järjestää toimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille Pyhärannan alueella. Lasten liikuntakerhon lisäksi järjestetään perhekahviloita ja tapahtumia myös yhdessä muiden alueen yhdistysten kanssa. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja ottaa mielellään mukaan uusia toiminnasta kiinnostuneita. Puheenjohtajana toimii Maria Mäkimattila, hallituksessa on 12 jäsentä.

– Kerho-ohjelmat muotoutuvat hallituksen kesken, ideoidaan yhdessä ja toteutetaan. Jos tulee vinkkejä ja toiveita, niin pyritään toteuttamaan niitäkin. Ohjelmistoon vaikuttaa myös se, minkä ikäisiä lapsia on ja onko enemmistö tyttöjä vai poikia, Siivonen pohtii.

– Meillä MLL:ssä on hyvä porukka, aina on löytynyt vapaaehtoisia ohjaajia kerhoihin. Muutama viikko sitten pelattiin NERF-taistelupeliä, joka keräsi paljon kouluikäisiä osanottajia ja varsinkin poikia. Silloin mukana oli useita ohjaajia, koska pelissä oli niin kova meno päällä, useimmiten meitä on kahdesta neljään, ohjaaja Tiia Niemi kertoo.

– Kaikki tämän syksyn toiminnot on suunniteltu ulkona tapahtuviksi, niin että pystymme pitämään tarpeelliset turvavälit. Tulossa on vielä Yhteinen leikkihetki Santtiolla, Halloween-party Ihodessa ja Syyspäättäjäiset Hierkonpään laavulla, Siivonen lisää.

”Vieläkö heppa jaksaa hypätä?”

Tunti kuluu nopeasti, mutta lopussa alkaa jo väsyttää. Ohjaajat kokoavat kerholaiset piiriaskellukseen: yhdessä laukataan, ravataan ja tehdään vielä muitakin askelkuvioita.

Ensi viikolla taas tavataan!

Helka Suomi