Valoa yössä -keskustelusarja jatkuu Pyhän Katariinan kirkossa

Pyhän Katariinan kirkossa pidetään jälleen Valoa yössä -keskustelusarjan tilaisuuksia.

Katariinanseurakunnan suosittu Valoa yössä -keskustelusarja jatkuu Pyhän Katariinan kirkossa torstaina 24. syyskuuta kello 18, jolloin teologian kandidaatti, toimittaja Heimo Hatakka saapuu puhujavieraaksi valaisemaan esseisti Juhani Rekolan ajattelua ja uskoa.

Juhani Rekola (1916-1986) oli pääasiassa Tukholmassa elämäntyönsä tehnyt kirkonmies ja kovan todellisuuden teologi sekä yksi arvostetuimmista suomalaisista esseisteistä. Toimittaja Heimo Hatakka on viime vuosina toimittanut kaksi laajaa kokoelmaa Rekolan kirjoituksia, joista Herääminen pimeään ilmestyi vuonna 2016 ja Kirkas mystiikka vuonna 2019.

Hatakka kertoo Valoa yössä -keskusteluillassa, millainen mies tämä keski-iän kriisiin joutunut ja pimeään herännyt mies oli ja mitä sanottavaa hänellä on meille 2020-luvun ihmisille. Piispa Kaarlo Kalliala on Ilo pimeydessä -kirjan esipuheessa sanonut, että Rekola on koko ajan kosketusetäisyydellä mysteeriin. Tästäkin Heimo Hatakka keskusteluillassa kertoo. Kommenttipuheenvuoron pitää piispa Kaarlo Kalliala.

Illan juontajina toimivat emeritus ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula ja Katariinanseurakunnan kirkkoherra Leena Kairavuo. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pyhän Katariinan kirkossa pidettävässä Valoa yössä -keskustelusarjassa on lisäksi tulossa torstaina 29. lokakuuta kello 18 alkaen Minna Kettusen ja Paavo Castrénin: ”Pappila, kulttuurin kehto – pappilan ikkunoista loistaa valo”

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Kirkkosalissa istutaan turvavälit huomioiden.