Traficom keskeytti Skopjen lennot

Lauantaina 7.11. Turkuun saapuva lento Skopjesta on viimeinen Skopjen lento reiluun kuukauteen.

TURKU.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom päätti viime viikolla keskeyttää Pohjois-Makedonian Skopjesta tulevat lennot Turkuun. Päätös on voimassa kaksi viikkoa alkaen viime viikon perjantaista.

Jo edeltävällä viikolla, Turun kaupungin etätiedotustilaisuudessa torstaina puhuttiin paljon Skopjen lentojen tilanteesta. Traficomin tulevaa päätöstä ei osattu silloin ennustaa, mutta lentoyhtiö Wizz Air oli ilmoittanut valvovansa jatkossa, että Skopjessa koneeseen otetaan vain matkustajia, joilla on negatiivinen koronatestitulos.

Ennen Traficomin päätöstä lentojen keskeyttämisestä Wizz Air jättikin jo yhden lennon Turkuun tekemättä.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi, että kaupunki satsaa resurssejaan nyt voimakkaasti puhelinpalveluihin, jotka ovat ruuhkautuneet, sekä erityisesti Varissuolle, jossa on todettu koronatapaukset lukiossa ja päiväkodissa.

– Perustamme Varissuolle ”walk-in” -testauspisteen ja aloitamme Varissuolla laajan tiedotteiden ja ohjeiden jakamisen – jaamme ohjeita perinteisesti paperitiedotteina, kaupungin nettisivujen ohjeiden lisäksi, kertoi Arve.

Tilanne

rauhallinen

Vaikka Turku onkin ollut otsikoissa erityisesti lentoasemalle saapuneiden Skopje-lentojen vuoksi, kaupunginjohtaja Minna Arve korosti, että koronatilanne on kaupungissa edelleen rauhallinen.

– Tapausmäärät ovat lievässä kasvussa – koko Varsinais-Suomessa – mutta tilanne on edelleen hyvin rauhallinen, muistutti Arve.

Todetut tapaukset ovat enimmäkseen lähtöisin ulkomailta, tai ovat ulkomailta tulleiden tartuntojen jatkotartuntoja.

Arve harmitteli tiedotustilaisuudessa kaupungin puhelinneuvonnan ruuhkautumista.

– Olen tästä hyvin pahoillani. Olemme lisäämässä resursseja puhelinneuvontaan, lupasi Arve.

Puhelinneuvonnan tarve onkin monikymmenkertaistunut Turussa viime viikkojen aikana.

Niinikään testaukseen on tulossa lisää resursseja, Varissuon erikoistoimenpiteiden lisäksi selvitellään, mihin muualle kaupungissa on syytä pystyttää uusia testauspaikkoja.

Turun kaupungin koronatilanteesta ja muun muassa toimintaohjeista löytyy kattavasti tietoa osoitteesta turku.fi/korona.