Sivistystoimialalle lähes 5 miljoonaa euroa korona-avustuksia

TURKU.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen Turun kaupungin sivistystoimialalle Pois poikkeusoloista -hankkeelle rahoitusta 4 832 550,25 euroa. Hankkeen kokonaisbudjetti on 5 086 895,00 euroa ja toteutusaika 1.8.2020–31.7.2021.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen runsaasta 24 000 lapsesta ja oppilaasta suurin osa opiskeli poikkeusoloissa kevään poikkeustilan aikana.

Perusopetus siirtyi suurelta osin etäopetukseen, ja varhaiskasvatuksessa sekä esiopetuksessa yksiköiden täyttöaste laski dramaattisesti. Lisäksi suuri osa esiopetuksen lapsista ei palannut lähiopetukseen enää kevään aikana.

– Poikkeuksellisten opetusjärjestelyjen aikana ja erityisesti niiden jälkeen on noussut huoli eriarvoisuuden kasvusta etenkin vieraskielisten sekä tehostettua ja erityistä tukea tarvitsevien oppijoiden keskuudessa. Korona-avustuksella palkataan sata opetuksen, ohjauksen ja tukitoimien ammattilaista päiväkoteihin ja kouluihin tukemaan lapsia ja nuoria, sivistystoimialan kehittämispäällikkö Anu Parantainen kertoo.