Taivassaloon uusi vapaa-aikasihteeri: ”Työssäni kaikki on periaatteessa mahdollista”

Lotta Huuhtasen vapaa-aika kuluu lähes kokonaan kuntosalilla, sillä hän harrastaa voimanostoa ja fitnessurheilua. Lokakuussa Huuhtanen osallistuu penkkipunnerruksen SM-kilpailuihin Turussa.

Virkaa sijaistavan vapaa-aikasihteerin paikan saaminen tuli iloisena yllätyksenä, jota piti kuitenkin sulatella muutama päivä.

TAIVASSALO. Kunnan uusi vapaa-aikasihteeri, Lotta Huuhtanen, aloitti työt uudessa pestissään noin kuukausi sitten. Lyhyessä ajassa on kuitenkin jo ehtinyt tapahtua: vapaa-aikasihteerin toimitilat muutettiin kirjastolta kunnanvirastolle muutama viikko sitten, mutta minkäänlaista kaaosta uudessa työhuoneessa ei ole havaittavissa. Muutosta muistuttavat lähinnä ulko-oven lähellä olevat muutamat laatikot.

– Paljon on ollut uutta, ja on saanut selvitellä asioita, kun jatkaa toisen aloittamia töitä. Kivasti on kuitenkin mennyt ja vastaanotto on ollut Taivassalossa hyvä, Huuhtanen kertoo.

Laitilalaiselle Huuhtaselle Taivassalo on aiemmin ollut lähinnä läpikulkupaikka, mutta mielikuvat kunnasta ovat olleet aina positiivisia.

– Täällä on kaunista, ja Hakkenpää on tuttua seutua minulle. Taivassalosta tulee kesä mieleen, ja tämä on mukava paikka tulla töihin. Työmatkakin menee yhdessä hujauksessa.

Syteen tai saveen

Huuhtanen työskenteli aiemmin Uudenkaupungin liikuntapalvelujen liikuntaneuvojana. Kun Taivassalon virkaa sijaistavan vapaa-aikasihteerin paikka tuli hakuun, päätti Huuhtanen kokeilla onneaan työnhaussa.

– Näitä paikkoja aukeaa todella vähän, ja nyt sattui aukeamaan yksi ihan läheltä. Totta kai hain. Elämässä täytyy olla haasteita ja vaihtelua välillä, hän kertoo.

Huuhtanen ei kuitenkaan ollut ajatellut sitä vaihtoehtoa, että hänet valittaisiin vapaa-aikasihteeriksi. Hakuprosessi eteni kunnassa nopeasti, ja pian Huhtaselle jo soitettiin, että paikka olisi hänen. Muutama päivä piti miettiä.

– Olin kahden vaiheilla, sillä en ollut ajatellut hakua loppuun asti. Tarvitsin harkinta-aikaa, mutta ajattelin sitten, että syteen tai saveen. Ei saa jäädä liikaa miettimään.

Oma-aloitteista työtä

Vapaa-aikasihteerin tehtäviin kuuluu nuoriso- ja liikuntapalvelujen pyörittäminen Taivassalon kunnassa. Käytännössä työ sisältää hallinnollisia asioita, tapahtumien ja ryhmien järjestämistä, nuorisotalon eli nuokkarin hoitamisen sekä liikuntahallin ja kuntosalin asioista huolehtimisen.

– Tässä työssä parasta on se, että saa itse miettiä, mitä voitaisiin toteuttaa. Siinä on vapautta sen mukaan, mihin resurssit riittää. Työssäni kaikki on periaatteessa mahdollista, ja kaikki lisäpalvelut ovat aina hyviä kuntalaisille. Mitä enemmän niitä keksii, sen parempi, Huuhtanen kertoo.

Vaikka kunnan uusi vapaa-aikasihteeri on ollut työssään vasta päälle kuukauden, on hänellä jo selkeä tavoite. Huuhtanen haluaa panostaa etsivään nuorisotyöhön. Se on ennalta ehkäisevää työtä, jossa voidaan esimerkiksi auttaa nuorta löytämään asunto.

– Etsivän nuorisotyön jalkauttaminen Taivassaloon on prioriteetti. Aloitimme jo yhteistyön Laitilan etsivän nuorisotyön kanssa, ja uskon, että siitä tulee hyvä.

Liisa Kallio