Rymättylän hammashoito uusissa käsissä

Rymättylän terveysaseman väki piti Heidi Sipposelle ja Ville Karsilalle kakkukahvi-virkaanastujaiset syyskuun alussa.

RYMÄTTYLÄ.

Rymättylän terveysaseman hammashoito on pyörinyt viimeisen puolen vuoden ajan uusissa osaavissa käsissä. Uutena hammaslääkärinä aloitti puoli vuotta sitten Ville Karsila ja vuoden alusta lähtien täysipäiväisesti hammashoitajana on työskennellyt Heidi Sipponen.

Ville Karsila siirtyi Rymättylään Naantalin keskustan hammashoidosta.

– Puoli vuotta täällä Rymättylässä on mennyt oikein mukavasti. Työkaverit ja asiakkaat ovat mukavia, ja silloinhan työ sujuu hienosti, kehuu Karsila.

Karsila asuu Turussa, mutta ei ole kokenut työmatkan Rymättylään olevan liian pitkä.

– Kävin opiskeluaikoina töissä Taivassalossa ja Vehmaalla, joten matka Rymättylään ei tunnu yhtään pitkältä.

Rymättylän hammaslääkärin virkaa hänet innosti hakemaan Rymättylässä aiemmin työskennellyt Mikke Aromaa.

– Keskustelin Miken kanssa Rymättylän paikasta, ja hän kehui työpaikkaa ja sen ilmapiiriä. Se viimeistään innosti minut hakemaan virkaa, ja nyt kun olen täällä puolisen vuotta ollut, voin sanoa että kannatti, iloitsee Ville Karsila.

Ville Karsila on valmistunut hammaslääkäriksi Turun Yliopistosta viime vuonna.

Vaikka suurin osa Rymättylän hammashoidon asiakkaista on luonnollisesti rymättyläläisiä, myös muualta Naantalista voi käydä Rymättylässä.

– Eihän meille ole sillä merkitystä, mistä päin Naantalia hoidettava hammas tulee, nauravat Karsila ja Sipponen.

Vain terveenä hammashoitoon

Korona-aika on tietenkin vaikuttanut myös hammashoitoon. Rymättylässä toimitaan tällä hetkellä täysipainoisesti ja lähes tavallisten aikataulujen mukaisesti.

– Asiakasaikoja on on jouduttu hieman pidentämään normaalista, sillä asiakkaiden välillä pidetään huolta pintojen desinfioinnista ja puhtaudesta. Pyrimme omalta osaltamme pitämään tartuntariskit aivan minimissä, siksi jokaiseen asiakaskäyntiin on varattu pidennetty aika, kertoo Heidi Sipponen.

Karsila ja Sipponen muistuttavat asiakkaita siitä, että hammashoitoon tullaan vain oireettomana.

– Vaikka me teemmekin kaikkemme, on myös tärkeää asiakkaiden puolelta, että hammashoitolaan tullaan vain terveenä, toteaa Karsila.

– Asiakkaat ovat ymmärtäneet tämän hyvin. Emme ole joutuneet käännyttämään ketään takaisin kotiin, kehuu Sipponen hammashoidon asiakkaita.

Ville Karsilan ja Heidi Sipposen lisäksi Rymättylän terveysasemalla työskentelevät lääkäri Katja Korhonen (Iiro Hyrsky on vuorotteluvapaalla), lastenneuvolan terveydenhoitaja Sari Aaltonen, terveydenhoitaja Ann-Marie Holmi-Saari, terveyskeskusavustaja Terhi Westerholm, suuhygienisti Merjut Reunanen ja laitoshuoltaja Pirjo Dufva.