Koti Länsi Naantali Sanna Marin vierailee tänään perjantaina Naantalissa

Sanna Marin vierailee tänään perjantaina Naantalissa

Pääministeri Sanna Marin. Kuva: Jukka-Pekka Flander

NAANTALI. Pääministeri Sanna Marin vierailee tänään Naantalissa yhdessä työministeri Tuula Haataisen (sd) ja elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) kanssa. Vierailun aiheena on Naantalin jalostamon mahdollinen lakkauttaminen.

Ministerit tapaavat Nesteen jalostamon, jalostamon työntekijöiden ja kaupungin edustajia.

Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi Neste suunnittelee jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa. Neste tiedotti asiasta maanantaina. Yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

Toteutuessaan suunnitelmat tarkoittaisivat korkeintaan 470 työpaikan vähenemistä.