Kari Hämäläinen päättää rallikauden kotikisassaan Rantarallissa

Naantalin UA:n Kari Hämäläinen ajaa lauantaina tutuilla teillä Rantarallissa.

AUTOURHEILU.

Tulevana lauantaina 3. lokakuuta on ohjelmassa Mynämäen mielenkiintoisilla teillä ajettava Rantaralli. Tähän F-Rallisarjan viimeiseen osakilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 108 kilpailijaparia.

Rallissa ajetaan yhteensä 6 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 70 kilometriä. Ralli starttaa Mynämäen lukiolta, Keskuskatu 19, lauantaina kello 10:01 ja ennen huoltotaukoa ajetaan neljä erikoiskoetta.

Tauon jälkeen on vuorossa loput kaksi erikoiskoetta ja maaliin Mynämäen lukiolle saavutaan kello 18 aikoihin.

Rallin järjestää Naantalin Urheiluautoilijat ry, jota myös Kari Hämäläinen ja kartturi Marko Kuusisto edustavat.

– Lähdemme oman seuran kisaan iloisella asenteella. Nyt jo kolmannen kerran kuukauden sisään pääsemme ajamaan meille uudella automerkillä. Volkswagen Polo GTI R5 vaatii hiukan erilaisen ajotyylin. Olimme Pololla jo mukana Länsirannikon rallissa Liedossa ja meno maistui jo silloin , heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien. Sijoituimme tuossa kisassa luokkamme neljänsiksi, kertoo Hämäläinen.

Viime viikon vaihteessa Hämäläinen ajoi SM-sarjan kauden päätöskisassa Seinäjoella ajetussa Pohjanmaarallissa. Vaihderikas ralli päättyi keskeytykseen seitsemännellä pätkällä tekniseen vikaan. – Kiveniskusta kartturin puoleinen etuiskunvaimennin vioittui ja rengas puhkesi. Autourheilu näyttää joskus myös varjopuolensa. Nyt auto on huollettu ja korjattu Eero Räikkösen Printsportin toimesta.

Printsport hoitaa myös Rantarallissa huoltotoiminnot ja säädöt.

– On todella piristävää startata perinteiseen Rantaralliin ensi lauantaina.

Rantaralli ajetaan jo 44:nnen kerran.