Halu auttaa välittyy myös maskin takaa

SPR Turun osasto järjesti lipaskeräyksen kävelykadulla, myös Onnenhevonen oli keräyksessä mukana. Kuva: Anna Tenho

HYVÄNTEKEVÄISYYS.

SPR Varsinais-Suomen piirin alueella Nälkäpäiväkerääjät totuttelivat ensimmäisenä keräyspäivänä kasvomaskien käyttöön, käsien desinfiointiin sekä turvaetäisyyksien pitämiseen. Nälkäpäivän 40-vuotiskeräys lähti kuitenkin käyntiin hyvin, ja koronaepidemiasta huolimatta yli puolet paikallisosastoista aloitti lipaskeräyksen jo torstaina. Kerääjien ilo auttamisesta välittyi lahjoittajille maskeista ja visiireistähuolimatta.

Terveysturvallisuusasiat hyvin huomioiden Varsinais-Suomessa järjestettiin myös keräystapahtumia: Mietoisissa keitettiin hernekeittoa ja Yläneellä paistettiin lettuja. Lisäksi Leipomo Salosen Nälkäpäiväleipää oli myynnissä ensimmäisenä keräyspäivänä Kalannin, Mietoisten ja Pyhärannan osastojen tapahtumissa.

Avun tarve on suuri, ja koronaepidemia lisää avun tarvetta eri puolilla maailmaa. Katastrofirahaston varoilla autetaan myös Suomessa äkillisissä onnettomuustilanteissa, kuten tulipaloissa. Vuonna 2019 Varsinais-Suomen alueella apua annettiin yhteensä 22 avustustehtävässä. Ulkomailla Punainen Risti toimii luonnonkatastrofeissa ja konflikteissa. Nälkäpäivä-keräyksen ansiosta voidaan auttaa esimerkiksi Jemenissä, jossa on käynnissä vakava humanitaarinen kriisi. Jemeniin on avattu Punaisen Ristin toimesta koronahoitokeskus.

Keräyslippaan lisäksi lahjoittaa voi myös nettilippaaseen, tekstiviestillä tai esimerkiksi MobilePayn kautta.