Aurajoesta nousi puolisensataa polkupyörää

Aurajoen pohjasta nostettiin Turun Päivänä valtava määrä sinne kuulumatonta tavaraa.

TURKU.

Turun Päivään kuului tutusti Aurajoen puhdistustalkoot. Ammatti- ja harrastesukeltajat siivosivat Aurajoen pohjamutia ja yleisöllä oli mahdollisuus paitsi ihmetellä, mitä kaikkea joen pohjasta nostetaan, myös osallistua siivoustalkoisiin joenrannassa pidetyissä talkoissa.

Joen pohjasta nousi jälleen jos jonkinlaista tavaraa.

– Polkupyöriä nousi noin 50, eli tulos oli aika tavanomainen. Tälle vuodelle veikattiin jo etukäteen, että pohjasta nostetaan paljon sähköpotkulautoja, ja ennustus osui oikeaan. Sähköpotkulautoja löytyi joen pohjasta viisitoista, kertoi Turun Seudun Sukeltajien sukellusharrastaja ja -kouluttaja Jouko Moisala.

Polkupyörien ja potkulautojen lisäksi joesta löytyi muun muassa kottikärryt, kaksi ostoskärryä, lukematon määrä pulloja, lompakko, tuoppeja ja laseja, radiosoitin ja puutavaraa.

Puhdistustalkoot ovat siis erittäin tärkeä osa Aurajoen puhtaana pitämistä. Löydetyn tavaran määrästä nouseekin esiin kysymys; miksi ihmeessä – ja ketkä – paiskovat jokeen pyöriä, potkulautoja ja muuta vesistöön ehdottomasti kuulumatonta tavaraa?