Varissuon koronanäytteenottopiste palvelee arkipäivisin

Turussa on todettu lukuisia koronatartuntoja kansainvälisten opiskelijoiden keskuudessa.

Varissuon näytteenottopiste on avattu Majanummen toimitilassa. Koronanäytteitä otetaan alueen asukkailta arkisin kello 10–13 ilman ajanvarausta. SPR:n vapaaehtoiset jakavat lisäksi alueella koronatiedotteita.

Varissuon näytteenottopiste palvelee Varissuon terveysaseman Varissuon, Lausteen ja Pääskyvuoren alueella asuvia ja helpottaa asukkaiden näytteelle pääsyä. Aiemmin elokuussa Varissuon Hintsankujan päiväkodissa hoidossa olevalla lapsella todettiin koronavirustartunta. Lisäksi Turun normaalikoulun lukiossa on todettu koronavirustartunta.

Näytteenottopiste avautuu Majanummen toimitalossa, osoitteessa Hintsankuja 4, rakennuksen liikekeskusta lähempänä olevassa päädyssä.

Tykslabin henkilökunta huolehtii näytteenotosta. Näytteenottoon jonotetaan ulkona ja myös näytteet otetaan ulkona. Jonotettaessa näytteenottoon tulee noudattaa turvavälejä ja huolehtia muutenkin hygieniasta.

– Näytteenottoon voi saapua ilman ajanvarausta. Asiakkaalle tehdään ensin lähete näytteenottoon ja näyte otetaan samalla, Varissuon terveysaseman osastonhoitaja Katariina Kantonen kertoo.

Näytteenottopiste on avoinna aluksi arkisin kello 10-13.

– Aukioloaikaa laajennetaan tarvittaessa kysynnän mukaan, toteaa Turun kaupungin tartuntataudeista vastaa lääkäri Jutta Peltoniemi.

Vapaaehtoisia haetaan

mukaan tiedotteiden jakamiseen

Turun kaupunki pyysi viime viikolla Punaisen Ristin apua koronatiedotteiden jakamiseen Varissuon alueella. Vapaaehtoisten jakamia tiedotteita on saatavilla usealla eri kielellä. Näin turvataan kaikkien tasapuolinen tiedonsaanti. Tiedotteita on jaossa myös nyt avautuvassa näytteenottopisteessä.

Tiedotteiden jakamiseen toivotaan mukaan lisää vapaaehtoisia. Punainen Risti perehdyttää tehtävään. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/SPRTurku-COVID19