Turun Seutusanomat vahvistuu uudella päätoimittajalla ja myyntipäälliköllä

Ismo Viskari ja Marko Vuosjoki aloittivat työpestinsä Turun Seutusanomissa elokuun alussa.

Huhtikuussa alkaneen julkaisutauon päätyttyä Turun Seutusanomat jatkaa julkaisua entiseen malliin. Kuitenkin lehden sisällä on tapahtunut muutama muutos, kun kaksi uutta työntekijää aloittaa Seutusanomien leivissä.

MARKO VUOSJOKI – PÄÄTOIMITTAJA

Tausta: Kotoisin Kankaanpäästä. Asuu tällä hetkellä Naantalissa perheensä kanssa.

Vapaa-ajalla: – Pelaan golfia Kultaranta Resortissa, ja tasoitukseni on 5.2. Käyn myös salilla, ja laitan ruokaa – taidan olla meidän perheen pääkokki. Vaihtelevasti luen myös kirjoja. Fiktiopuolella suosikkikirjailijani on Stephen King. Faktapuolella pidän erityisesti elämäkertakirjoista.

Ennen Turun Seutusanomia: Työskennellyt toimittajana vuodesta 2002. Aiemmin ollut muun muassa Alma Median paikallislehdissä, Rannikkoseudussa ja Turun Seutusanomissa sijaisena.

Miten päätyi nykyiseen pestiin: – Oli selvää, että lähden päätoimittajaksi, kun sitä tarjottiin. Aluksi tosin pohdin, että miten yhdistän työt ja loppusuoralla olevat tradenomin opinnot. Työsopimus tehtiin kuitenkin jo saman päivän aikana.

Suosikkiaiheet töissä: Kuntapolitiikka ja urheilu. Varsinkin palloilulajit mieluisia.

Työn haasteet: Lukijoita kiinnostavien juttuaiheiden valitseminen. Niitä on kunnissa tuhansittain, mutta työntekijöitä vain muutama, jolloin on vain pakko tehdä valintoja.

ISMO VISKARI – MYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Tausta: Kotoisin Helsingistä. Asuu Turun Kärsämäessä viisihenkisen perheensä kanssa.

Vapaa-ajalla: – Töiden ulkopuolella aika kuluu perheaskareissa kuten lasten harrastuksissa ja kotitöiden parissa. Olen myös intohimoinen golfari, ja haluaisin pelata enemmän. Aina saa kutsua mukaan pelaamaan. Aikaa kuluu myös saaristossa vanhempieni saaressa, ja olenkin meri-ihmisiä.

Ennen Turun Seutusanomia: Työskennellyt rauhanturvaajana vuonna 1993-1994 Etelä-Libanonissa asemalla 9-36. Opiskellut kirvesmieheksi sekä graafista suunnittelua, muotoilua, sisustussuunnittelua ja lasinpuhallusta. Viimeiset 17 vuotta työskennellyt kaupan alalla myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Miten päätyi nykyiseen pestiin: – Olen itse ostanut 17 vuoden aikana myyntityössä printtipuolen palveluja ja näkyvyyttä. Minulla on vankka kokemus siitä, kuinka rahalle saa vastinetta ostajan puolelta. Kun paikka täällä avautui, koin pääseväni itse myymään sitä näkyvyyttä.

Työn parhaat puolet: Kanssakäyminen ihmisten kanssa ja ilmoitusasiakkaiden toiveiden ja tarpeiden toteuttaminen.

Haasteet: – Aika ja sen mukanaan tuomat ilmiöt. Päivä kerrallaan -ajattelutapa ei johda pitkälle vaan yrityksellä täytyy olla visio tulevaisuudesta. Toivottavasti kauaskantoinen ajattelutapa säilyy.

Liisa Kallio