Nuorille mahdollisuus huippuvalmennukseen taloudellisesta tilanteesta riippumatta

Hyväntekeväisyystapahtuman primus motor Jouni Jäppinen sai kunnian jakaa lukuisia huippupelaajien lahjoittamia pelipaitoja tapahtuman yhteistyökumppaneille Naantalin Kylpylässä pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.

HYVÄNTEKEVÄISYYS.

Ryhmä entisiä ja nykyisiä huippu-urheilijoita, valmentajia, urheilujohtajia ja yritysjohtajia kerääntyi keskiviikkona 26. elokuuta yhteen hyvän tarkoituksen vuoksi, kun Turun Auragolfissa pelattiin Chus Mateo Academy Golf -hyväntekeväisyystapahtuma. Tapahtuman tuotoilla mahdollistetaan juniorikoripalloilijoiden osallistuminen ensi vuoden elokuussa Naantalissa pidettävälle 6-päiväiselle eurooppalaisten huippuvalmentajien vetämälle koripalloleirille. Tapahtuman nimen takana on espanjalainen huippuvalmentaja Chus Mateo, joka on aiemminkin vieraillut Varsinais-Suomessa vetämässä koripalloleirejä junioreille.

Koripalloleirin järjestävät hyväntekeväisyystapahtumankin järjestäneet Pro Basketball Nordic ry ja Turkukoris ry, yhteistyössä espanjalaisten huippuvalmentajien kanssa.

– Tapahtuman tuottojen ansiosta pystymme pitämään koripalloleirin noin 40:lle koripallojuniorille – erittäin edulliseen hintaan, kertoi hyväntekeväisyystapahtuman puuhamies, Pro Basketball Nordicin Jouni Jäppinen.

Jäppinen on jo vuosien ajan järjestänyt vastaavia tapahtumia, joiden tuotot on käytetty nuorten urheilijoiden harrastuksiin.

– Tavoitteemme on, että nuoret lupaavat urheilijat pääsevät huipputason valmennukseen, riippumatta siitä, mikä on heidän perheensä taloudellinen tilanne. Golf-tapahtumaan osallistuneiden yhteistyötahojemme ansiosta tämä on mahdollista taas ensi elokuun leirillä.

Ensi vuoden elokuussa pidettävän leirin kustannukset pystytään kattamaan lähes täysin hyväntekeväisyystapahtuman ansiosta. Suomalaiset ja ulkomaalaiset huippupelaajat – jalkapalloilijat, koripalloilijat ja jääkiekkoilijat – lahjoittivat muun muassa omia pelipaitojaan tapahtuman myyntiin, ja yritykset ostivat niitä toimistojensa kunniapaikoille.

– Tämän ansiosta saamme koripalloleirin kustannukset aivan minimaalisiksi, iloitsi Jäppinen.

Koripalloleirille pääsevät mukaan lupaavat korisjuniorit ympäri Suomen.

– Keskustelemme koripalloseurojen ihmisten kanssa ja käymme katsomassa pelejä. Kartoitamme pelaajia, joita huippuvalmentajien vetämä leiri auttaa eteenpäin, ja annamme heille mahdollisuuden osallistua – taloudellisesta tilanteesta riippumatta, kertoi Jäppinen.