Mynämäen Vesattarille yksi piste trilleristä

Vesattarien lukkari Veera Tyynelä ratkaisi kunnarillaan jaksovoiton Lappeenrantaa vastaan. Kuvassa Tyynelä yrittää hassuttaa Manse PP:n pelaajia 1. elokuuta pelatussa ottelussa, jonka tamperelaiset veivät puhtaasti jaksoin 0-2.

MYNÄMÄKI. Vesattaret eivät aivan onnistuneet ottamaan kauden ensimmäistä voittoaan viime lauantain tiukassa ottelussaan Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan. Mynämäen pesäpalloylpeys on vielä ilman voittoja tämän kauden Superpesiksessä ennen keskiviikon Lapua-ottelua.

Helpolla eivät lappeenrantalaiset silti voittoa Mynämäeltä hakeneet. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta supervuorossa, jossa Pesä Ysit oli vahvempi yhden juoksun erolla.

Viime lauantain helteessä pelatun ottelun avausjakso oli ulkopelivirheiden värittämä. Juoksuin 3-6 Lappeenrannan voitoksi päättyneellä jaksolla kotijoukkue sai kaksi juoksua harhaheitoilla, ja vieraat puolestaan yhden juoksun vapaataipaleella sekä kaksi juoksua ulkokentän kiinniottovirheiden johdosta.

Myös toinen jakso näytti pitkään vaikealta Mynämäen Vesattarien kannalta. Lappeenrantalaiset menivät 0–1 -johtoon jakson kolmannessa sisävuorossaan, kun jokeri Nea Forsell kotiutti välilyönnillään Hanna Järven.

Vastaus nähtiin kuitenkin heti kolmannen tasoittavalla, kun Mynämäen etenijäjokeri, erittäin vahvan ottelun pelannut Jessika Sihvonen yllätti Lappeenrannan kakkoskoppari Ellinoora Ojalan. Sihvosen pystymailalyönti painui yli Pesä Ysien kopparin ja Sihvonen juoksi kentän ympäri kunnarin arvoisesti.

Kun Lappeenranta pelasi jakson viimeisen sisävuoronsa surkeasti saamatta etenijää edes kolmospesälle, oli kotijoukkueella mahdollisuus napata jaksovoitto. Se onnistuikin, kun lukkari Veera Tyynelä toisti Sihvosen tempun ja rokotti jälleen kakkoskoppari Ojalaa. Takaa läpi lyödyllä lyönnillä tuli kaksi juoksua, kun Sini Haataja juoksi kakkospesältä kotiin asti ja Tyynelä itse kirmasi kunnarin. Jakso Vesattarille siis juoksuin 3-1.

Supervuorossa Lappeenranta onnistui kotiutuksissaan kahdesti, ja vaikka kotijoukkue saikin hyvän paineen Pesä Ysien ulkokentälle, mynämäkeläiset saivat kotiin vain yhden etenijän. Näin tiukan ottelun voitto karkasi harmittavasti yhden juoksun erolla Lappeenrantaan.

Ottelun tulos kirjattiin siis Pesä Ysien voitoksi jaksoin 1-2 (3-6, 3-1, 1-2).

Mynämäen Vesattarilla on vielä yksi kotiottelu Superpesiksessä. Runkosarjan päätöskierroksella 23. elokuuta vastaan tulee Seinäjoki.